Antena Căutare

Peste 7000 de locuri de muncă pentru tinerii din România. Salariul este 1.600 de lei pe săptămână!!!

Pentru români, visul american începe în vacanţa de vară. Ţara noastră trimite, în sezonul estival, cei mai mulţi tineri să muncească în Statele Unite - peste 7.000. Peste Ocean, românii sunt plătiţi chiar şi de trei ori mai bine decât acasă. Iar cei care au trăit experienţa, spun că au au avut timp şi de serviciu, şi mai ales şi de excursii.

În iunie, Denisa va pleca să muncească într-un parc de distracţii din New York: „Cabin server, deci o să servesc mâncare. O să fie o experienţă nouă, n-am mai făcut până acum, dar abia aştept, sincer”, spune fata.

La fel ca ea, peste 300 de tineri din Bucureşti au venit la un târg de profil să-şi urmeze visul american. Locuri de muncă sunt pentru toţi, în magazine, restaurante sau hoteluri.

Cei care trec de proba interviului trebuie să achite un avans de 150 de dolari, care acoperă costul documentelor şi al vizei. Biletul costă însă mai mult. Chiar şi o mie de dolari. Dar merită, spun cei care au trecut prin astfel de experienţe.

Dragoş a fost la muncă pe Coasta de Est, în statul Maryland. I-a plăcut atât de mult, încât, acum, este ca un ghid pentru alţii: „Am lucrat la două restaurante, eram food runner, în traducere ajutorul ospătarului, căram mâncarea la mese. Şi al doilea job, făceam tot ce ţinea de restaurant, de la pizza la clătite la toate cele”.

A avut timp şi pentru câteva excursii. Şi povesteşte că a mai venit şi cu bani în ţară: „Aveam o medie pe un job undeva la 300-400 de dolari pe săptămână.”

Un ospătar câştigă, în Statele Unite, în medie, peste 6.000 de lei lunar. La noi, de trei ori mai puţin. În jur de 1800 de lei.

Ana şi-a făcut un credit pentru a reuşi să ajungă peste Ocean. A fost de două ori în Carolina de Nord, dar spune că s-a întors fără datorii.

Pentru chirie, studenţii cheltuie puţin peste 100 de dolari pe lună. Împart cheltuielile cu prietenii cu care au plecat împreună din România.

Patru declarații fiscale, care trebuie depuse, până luni. Cine trebuie să meargă la ANAF... Lia Olguța Vasilescu, despre salariile românilor: "De luna aceasta, când vor primi banii, vor înțelege că nu au mot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x