Antena Căutare

"Prima Casa 2", functional numai pentru locuintele deja construite

"Prima Casa 2" functioneaza deocamdata doar pentru achizitia de locuinte deja construite, iar pentru cele care urmeaza sa fie dezvoltate programul va fi disponibil in zece zile, fiind necesar un nou act normativ al Guvernului pentru a regla anumite aspecte legate de acest segment.

"Problemele sunt rezolvate, urmeaza sa fie introduse intr-un act normativ. Se pot acorda garantii, prin noul program pentru case construite, urmand ca pentru cele nou construite sa fie disponibil in urmatoarele zece zile", spune Aurel Saramet, presedintele Fondului National al Creditelor pentru IMM-uri.

Aceasta precizeaza ca anumite aspecte vizeaza modificarea legislatiei in care sa fie introdusa si garantia pentru bunurile viitoare, asemanatoare creditului ipotecar.

Un alt aspect este legat de cazul in care din asocierile de persoane pentru dezvoltarea de locuinte se retrage unul dintre asociati.

"Noi am identificat toate problemele, am gasit solutii, urmeaza ca acestea sa fie cuprinse intr-un act normativ al guvernului", a mentionat Saramet.

Presedintele FNGCIMM a declarat ca fondul a aprimit deja astazi primele dosare de la BRD pentru varianta noua a programului "Prima Casa" pentru achizitia de locuinte deja construite.
"Primim in continuare cate 80-100 de dosare pentru achizitia de locuinte cu antecontracte semnate pana la 15 februarie, iar azi vor veni si primele dosare, de la BRD, pe varinta noului plafon de 700 milioane de euro. Suntem pregatiti sa absorbim 300 de dosare pe zi, fata de 200 in trecut. Vrem sa linistim pe toata lumea, ca daca vor veni mai mult 300-400 pe zi in primele zi, dosarele nu se vor respinge, nu se vor pierde, dar se lucreaza cu oameni si masini, care au un anumit nivel de saturare", a spus Saramet.

Acesta adauga ca la un ritm de 200 de dosare pe zi, Fondul poate acorda garantia in trei zile.

Fondul a acordat pana pe 9 martie 16.564 garantii pentru achizitia de locuinte prin programul "Prima Casa" in valoare totala de 689,48 milioane de euro, valoarea tranzactiilor sustinute (suma preturilor de tranzactionare ale imobilelor cumparate prin program) fiind de 803,3 milioane de euro.

Emil Boc: Pretul la gaze nu va creste in 2010... Ban la ban trage! Trei romani, in topul miliardarilor lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x