"Alegerile anticipate din Grecia vor duce la victoria Syriza si la un curs de coliziune cu Troica (FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.). Iar aceasta, la default si la iesirea din zona euro", a apreciat "Profetul crizei".
In urma alegerilor legislative de la 6 mai, in care alegatorii au respins politicile de austeritate administrate tarii de doi ani, partidele de la Atena au ramas fara de majoritate. Dupa nominalizarea a doi premieri, care au esuat sa-si formeze o majoritate, si in urma unei noi runde de negocieri convocate, marti, 16 mai, la Atena, de catre seful statului Carolos Papoulias, liderul socialist Evanghelos Venizelos, fost ministru de Finante, a anuntat esecul acestora. "Din nefericire, ne indreptam din nou spre alegeri, in cateva zile, in conditii foarte dificile", a spus Venizelos.
Intoarcerea la urne a fost confirmata, ulterior, de catre Fotis Kouvelis, liderul micii formatiuni moderate de stanga Dimar, care a refuzat sa sustina cu cei 19 deputati ai sai o alianta intre conservatori si socialisti de sustinere a Guvernului in exercitiu. Iar potrivit presei grecesti, data cea mai probabila a noului scrutin este 17 iunie, la aproximativ o luna de la dizolvarea Parlamentului rezultat in urma alegerilor legislative de la 6 mai.
Esecul formarii unei coalitii la Atena era previzibil de mai multe zile, din cauza refuzului categoric al blocului stangii radicale Syriza (a doua cea mai importanta formatiune politica in alegerile de la 6 mai) de a intra in alianta cu partidele conservator sau socialist, care au ratificat "diktatul" (aplicarea masurilor dure de austeritate cerute de UE si FMI din 2010 si pana in prezent).