Antena Căutare

Regii asfaltului au profituri mai mari pe timp de criza

Cele mai cunoscute firme pentru asfaltari nu resimt din plin criza, astfel ca dintre societatile consacrate in lucrarile la drumuri doar Tehnologica Radion, PA&CO International, Eurovia Construct International si Gecor au fost afectate de vremurile grele din constructii.



Firma Spedition UMB, controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, a obtinut singura si prin diferite asocieri in jur de 1.103.250.481 lei la achizitiile publice ale autoritatilor locale sau centrale in 2009, ceea ce i-a permis, coroborat cu contractele obtinute in anii precedenti, sa aiba o cifra de afaceri de 932.403.373 lei si un profit de 240.730.418 lei cu numai 25 de angajati. Cea mai mare suma obtinuta de Spedition UMB se refera la acordul- cadru semnat cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), ce a pus la bataie mai multe loturi de servicii de curatenie si deszapezire pe o perioada de patru ani a caror valoare totala este de 765.159.063 de lei. Spedition UMB a luat practic serviciile pe toate regionalele de drumuri din Moldova, urmand sa imparta din bani cu mai multe societati asociate.

"Nu pot spune ca am reusit profituri extraordinare, ci ne-am mentinut la un nivel bun. Cam asta este tendinta, de a astepta sa vedem ce se mai intampla. Cifrele in sine nu sunt reale, deoarece, potrivit Codului Fiscal, daca noi luam imprumturi de la banci, automat acestea se contabilizeaza la venituri si se inregistreaza ca profituri, iar Guvernul Boc vine si ne cere impozit 16% pe banii luati de la banca. Am luat acum doi ani un imprumut de 100 de milioane de euro pentru a sustine lucrarile ca sa putem sa supravietuim. Din acest motiv se reflecta in bilant profitul acesta", explica Dorinel Umbrarescu. Chiar daca profitul este mai mic, societatea detinuta de Nelu Iordache a avut cifra de afaceri de 1.133.754.799 de lei si un profit de 160.127.913 lei, avand 1.225 de angajati. Majoritatea lucrarilor au fost contractate inca din 2008.

Tot articolul pe Jurnalul

Prima Casa 2, scadere de 42% a cererilor aprobate... Emi Boc se intalneste astazi cu reprezentantii FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x