Antena Căutare

Romania, in topul celor mai atractive 15 tari pentru investitii in energie regenerabila

Potrivit raportului Country Attractiveness Indices, publicat de compania de audit si consultanta Ernst & Young, Romania se afla in topul celor mai atractive 15 tari privind investitiile in energie regenerabila. Tara noastra ocupa locul 14, ca si in editia anterioara a clasamentului, topul fiind condus de China.

"Indicele calculat de Ernst & Young pentru ultimele trei luni plaseaza Romania inaintea Poloniei si Irlandei, cu care se afla la egalitate privind scorul energiilor eoliene in luna februarie. Mai mult, Romania se afla aproape de tari precum Spania, Suedia, Australia si Japonia", conform raportului Ernst & Young.

Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabila (eoliana, solara, geotermala si biomasa) plaseaza, astfel, in continuare Romania intre primele 15 tari la nivel mondial privind atractivitatea pietei. Conform celor mai recente date publice, producatorii de energie electrica din surse regenerabile au inceput deja sa incaseze sume importante din partea statului roman, ca urmare a cantitatilor livrate in primele patru luni ale acestui an, noteaza Ernst & Young.

Printre cei mai mari producatori din Romania se numara CEZ (Cehia), Enel (Italia) si Energias de Portugal.

"Indicele de atractivitate" Ernst & Young analizeaza trimestrial cele mai atractive 40 de tari din lume privind piata interna de energie regenerabila, infrastructura si compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.

Foto: Intactimages

Energia electrica se scumpeste cu 5%!... Neincrederea investitorilor in bursa, alimentata de esecul Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x