Live acumObservator 23
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Românii uită de centralele de apartament sau de sobe! Care este cea mai ieftină metodă de încălzire

Vestea momentului pentru toți românii care folosesc centrale de apartament! sau sobe! Oamenii au găsit o variantă de încălzire mult mai ieftine și mai prietenoasă cu mediul.

Românii uită de centralele de apartament sau de sobe! Care este cea mai ieftină metodă de încălzire

Practic, conform unor informații publicate recent de diferite publicații, o alternativă mult mai ieftină față de centralele de apartament sau sobe este încălzirea cu paiele rămase pe câmp după recoltare sau cu rumeguș.

Spre deosebire de celelalte metode de încălzire, acestea sunt mult mai ieftine la preț, dar și mult mai prietenoase cu mediul. Un alt avantaj pentru folosirea paielor în schimbul lemnului de bușteni este faptul că acestea emană un nivel mai ridicat de căldură.

Centralele de apartament și sobele, înlocuite cu alte metode mai eficiente de încălzire

Cu ajutorul tehnologiilor moderne, resturile de lemn sau de paie sunt presate, apoi introduse automat în centrală.

Aşa că cei care stau la casă nu mai trebuie să “păzească” focul peste noapte. Chiar dacă investiția inițială pentru o astfel de centrală poate fi ceva mai costisitoare, pe termen lung încălzirea cu peleții din rumeguș și paie se dovedește o afacere bună nu doar pentru instituții sau companii, ci și pentru familii, care dau mai puțini bani pe combustibilul pentru iarnă.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro