Antena Căutare

S&P a confirmat ratingul Romaniei la "BB+/B"

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a confirmat, marti, ratingul suveran al Romaniei la nivelul "BB+/B", cu perspectiva stabila, insa a redus cu o treapta ratingul datoriilor in lei pe termen lung si scurt, incadrandu-le in categoria "junk", nerecomandata investitorilor, informeaza Hotnews.

Potrivit unui comunicat al agentiei financiare, masura de a aduce ratingul datoriilor in lei la nivelul celui pentru datoriile in valuta reflecta revizuirea metodologiei S&P pentru ratingurile suverane. In consecinta, pentru majoritatea tarilor evaluate scade diferenta dintre ratingurile datoriilor in valuta si cele pentru creditele in moneda locala.

Revizuirea metodologiei in aceasta directie se face pe considerentul ca, datorita globalizarii pietelor, guvernele au un interes mai mic pentru diferentierea datoriilor in valuta si in lei, in eventualitatea unei restructurari a datoriilor, potrivit Hotnews.

In aceste conditii, ratingul pentru datoriile in lei a fost egalizat cu cel pentru datoriile in valuta, informeaza comunicatul de presa.

Foto: suite101.fr

Romanii nu-si mai pot plati creditele. Restantele se ridica la 5 miliarde de euro... Puterea isi face buget electoral: Cheltuieli-record, pe bunuri si servicii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x