Căutare Live

Spania ar putea fi sanctionata de Comisia Europeana din cauza amanarii unor masuri de austeritate

Comisia Europeana (CE) ar putea sanctiona Spania pentru ca a amanat implementarea unor masuri de austeritate inainte de alegerile din luna martie si a supraestimat deficitul bugetar de anul trecut pentru ca cifrele din 2012 sa arate mai bine, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

CE considera ca Spania nu actioneaza suficient de rapid in privinta deteriorarii finantelor publice estimata pentru 2012, riscand cresterea economica din urmatorii ani, au afirmat surse oficiale europene.

Intrebat daca Olli Rehn, comisarul european pentru Economie si politica monetara, va recomanda ministrilor Finantelor din zona euro sa adopte sanctiuni impotriva Madridului, una dintre surse a spus: "Este foarte probabil".

"Nu vrem sa facem asta. Dar daca exista o deviere, daca este aproape inevitabil, vom fi nevoiti sa o facem", a adaugat el.

O eventuala sanctiune impotriva Spaniei privind tintele de deficit bugetar, cel mai probabil o amenda, va fi decisa separat de iminentul raport al CE privind dezechilibrele economice, care ar trebui de asemenea sa "arate cu degetul" spre statul iberic.

Madridul ar putea fi sanctionat cu amenzi de pana la 0,1% din PIB pentru ca nu a redus deficitul bugetar in conformitate cu angajamentele fata de UE.

Spania a avut in 2010 un Produs Intern Brut de 1.062,6 miliarde euro, astfel ca sanctiunea maxima aplicabila ar fi de aproximativ un miliard de euro.

Sursa: Antena3.ro

Inflatia, la un nou minim istoric: 2,72%... Octavian Lohan, adjunctul de la Transelectrica, propus pentru functia de director general...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri