Antena Căutare

Stolojan: Vom adopta mai tarziu euro, din cauza Greciei

Fostul prim-ministru al Romaniei, Theodor Stolojan, a declarat astazi ca Romania va trece ceva mai tarziu de anul preconizat, 2015, la moneda unica europeana, euro, din cauza problemelor pe care Grecia le-a adus economiei UE.

Declaratia a fost facuta vineri dimineata, cu ocazia conferintei "Privind spre viitor: Romania si strategia Europa 2020", organizata la Bucuresti de catre Comisia Europeana si de Grupul pentru Economie Aplicata.

"Cei care doresc sa trecem mai tarziu de anul 2015 la euro vor fi fericiti pentru ca datorita Greciei vom trece mai tarziu la euro. Perspectivele de judecare a trecerii la euro s-au schimbat, daca Romania nu va dovedi ca are capacitatea de a indeplini criteriile pe termen mediu nu vom trece la euro", a declarat, conform Hotnews, Theodor Stolojan.

La conferinta pe teme economice de la Bucuresti participa cu discursuri, printre altii, presedintele Traian Basescu, fostul ministru de finante Daniel Daianu, actualul ministru al Muncii, Mihai Seitan, sau comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos.

Probleme: Primul restantier la "Prima Casa"... G 20: Economia mondiala isi revine mai repede decat s-a estimat initial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x