Antena Căutare

SUA au evitat la limita intrarea in incapacitate de plata

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, aseara, un acord intre liderii republicani si democrati din Congres, care va permite Statelor Unite sa reduca deficitul si sa evite incetarea platilor. Obama a precizat ca proiectul de lege urmeaza sa fie adoptat in urmatoarele zile, atat in Camera Reprezentantilor, cat si in Senat.



"Vreau sa anunt ca responsabilii celor doua partide din cele doua Camere au ajuns la un acord care va reduce deficitul si va permite evitarea incapacitatii de plata, care ar fi avut un efect devastator asupra economiei noastre", a spus Obama, potrivit Mediafax.

Vestea vine dupa un sfarsit de saptamana tumultuos in Congresul american. Dupa ore de dezbateri aprinse, Senatul amanase votul asupra pachetului de masuri propus de Partidul Democrat.

"Acordul la care am ajuns este unul remarcabil din mai multe puncte de vedere. Nu doar pentru ceea ce vom realiza, ci pentru ce vom preveni, adica intrarea in incapacitate de plata pentru prima oara a Statelor Unite", a declarat Harry Reid, liderul majoritatii democrate din Senat.

Limita de indatorare ar urma sa fie ridicata in doua etape, fara alte dezbateri in Congres - o cerinta cheie a democratilor, care vor astfel sa se asigure ca nu vor mai avea de-a face cu o criza similara inainte de alegerile prezidentiale din 2012.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA/Intactimages

Fondul Proprietatea nu mai ia banii din Irak... Bucuresti: Pretul gigacaloriei, +37%!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x