Antena Căutare

Tesla a devenit prima companie auto americană listată la bursă a cărei capitalizare a depăşit 100 de miliarde de dolari

Acţiunile Tesla au crescut puternic miercuri, iar compania a devenit primul producător auto american listat la bursă a cărui capitalizare a depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari, mai mare decât capitalizările combinate ale Ford Motor şi General Motors, transmite Reuters.

Acţiunile producătorului de automobile electrice au crescut miercuri cu circa 8%, la aproape 592 de dolari pe unitate, continuând avansul din ultimele trei luni care a dublat preţul acestora.

”Arată inflexiunea cererii de vehicule electrice la nivel mondial. S-a dovedit că scepticii s-au înşelat, iat capitalizarea de 100 de miliarde de dolari îi trimite pe urşi la hibernare”, a declarat un analist al firmei Wedbush, Dan Ives.

Depăşirea pragului unei capitalizări de 100 de miliarde de dolari survine la mai puţin de o lună de când acţiunile Tesla au depăşit nivelul de 420 de dolari pe unitate, preţ la care directorul general al Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter, în august 2018, că doreşte să retragă compania de la bursă.

”Îngrijorarea referitoare la lichidităţi nu mai este de actualitate, iar acest lucru deschide...baza pentru noi investitori”, a spus Ben Kallo, analist senior la Robert W. Baird, care pe 9 ianuarie a retrogradat ratingul acţiunilor Telsa la neutru.

Preţul mai mare al acţiunilor ajută şi la atragerea de angajaţi talentaţi, a mai spus Kallo.

Valoarea de piaţă a Tesla îl apropie pe Musk de momentul în care va avea dreptul la prima tranşă de opţiuni pentru acţiuni, în valoare de 346 de milioane de dolari.

Capitalizarea de piaţă de 100 de miliarde de dolari a Tesla trebuie să se menţină la acest nivel timp de o lună, precum şi la o medie aferentă unei perioade de şase luni, pentru a beneficia de prima tranşă dintr-o serie de 12 opţiuni acordate lui Musk pentru achiziţia de acţiuni.

Creşterea din ultima perioadă a acţiunilor Tesla a fost alimentată de profitul trimestrial raportat de companie în octombrie, de ştirile privind începerea producţiei la noua fabrică a companiei din China şi de livrările anuale peste aşteptări.

Sursa : news.ro

Mărirea pensiilor, anunț de ultimă oră! Decizia oficială anunțată de Guvern: „Nu văd de ce se tot rostogolește acest sub... Director general ANPC: Peste 300 de persoane care au comandat produse on-line de sărbători au făcut reclamaţii. Au fost ...
Alimentul puternic inflamator pe care românii îl consumă aproape zilnic. E gustos, dar îngrașă
Pe lângă nutrienții precum proteinele și fibrele, carbohidrații sunt o parte importantă a...
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023. Capricornii trec printr-o perioadă productivă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023 spune că nativii din zodia Capricornului trec printr-o...
Parteneri
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x