Potrivit unei postări făcute de în mediul online de Radu Stanca, de Black Friday peste 10 milioane de vizite au avut loc pe eMag.ro, cu un vârf de 437.018 vizite simultan.
Acesta mai precizează că s-au vândut 16 mașini și 3 kg de aur „la promoție” și că s-au comandat 1.300.935 de produse în valoare totală de 499.220.000 lei, adică "doar" 104.7 milioane de euro (în premieră, peste "pragul simbolic de 100 mil. euro).
Top zece produse, după valoare totală a comenzilor:
1. Televizoare: 59.757 buc.
2. Laptopuri: 23.779
3. Telefoane: 48.429
4. Electrocasnice: 100.104
5. Aparate frigorifice: 13.741
6. Ingrijire personala: 79.445
7. Fashion: 67.007
8. Anvelope: 38.690
9. Jucarii: 48.533
10. Casă și grădină: 46.904
Așa te fură escrocii de Black Friday!
De Black Friday mulți încearcă să pună mâna pe banii tăi bazându-se pe nevoia de consum pe care o ai. Marile companii au înțeles că facem parte dintr-o societate consumeristă, motiv pentru care încearcă să îți livreze cât mai mult posibil astfel încât tu să crezi că ceea ce ai nu mai este bun! Cei care vând vor să îți spună că "nimic nu este de neînlocuit.".
Poliția Română a întocmit un ghid care să îi ferească pe consumatori de păcăleli în perioada reducerilor, mai ales cele promovate sub numele „Black Friday”.
"Cea mai grea parte a cumpărăturilor online este să te ridici din fața calculatorului ca să-ți iei cardul din portofel, zice o vorbă de pe net.
Și pentru ca mai e puțin până la #BlackFriday, când multă lume intră în febra promoțiilor...mai mult sau mai puțin reale, mai mult sau mai puțin sigure în ceea ce privește comerțul online, am întocmit un „scurt” ghid.
Un ghid de siguranță online...de ghidul celor mai bune oferte se ocupă alți influenceri cu linkuri afiliate...noi suntem influenceri de siguranță online (ne place să credem).
Unii spun că lumea nu prea citește texte lungi pe net...dacă nu mai ai chef de citit, dă scroll la ultima frază, acolo o să afli tot ce ai nevoie.
1. CONEXIUNEA LA INTERNET
Atunci când navigaţi pe web de pe dispozitivul dumneavoastră, asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS, unde pictograma unui lacăt îți spune că pagina accesată este securizată. Puteţi verifica întotdeauna acest lucru la începutul adresei URL. Exemplu: https://www.politiaromana.ro/
2. COMERCIANȚII
Aveți încredere doar în magazinele oficiale de aplicații pentru mobil! Nu faceţi niciodată click pe un link sau o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat.