Antena Căutare

Traian Basescu: "Romania nu este o tara competitiva. Nu se mai poate trai din imprumuturi"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca al doilea program cu FMI este suta la suta al Guvernului Romaniei. "Tara noastra a solicitat FMI sa ramana in program inca doi ani", a mai spus presedintele.

"Solicitarea catre fond a fost sa ramanem in acord inca doi ani, pentru ca obiectivele sa fie realizate"


"Principala amenintare la adresa guvernului, asa cum razbate din mass-media este FMI, ca este biciul Romaniei peste guvern si Parlament. Nu este asa. Acest al doilea program este suta la suta un program al guvernului Romaniei.

Apelul la un program cu Fondul a fost pentru ca aveam nevoie de expertiza lor, sa constate public progresele Romaniei si sa ne ferim de riscul politic al alegerilor din 2012"



"In ceea ce priveste cresterea economica, obiectivele oficiale raman cele anuntate: 1,5% pe 2011. Eu cred ca putem depasi 2% in acest an. Romania nu este o tara competitiva. Nu se mai poate trai din imprumuturi. Imprumuturile sunt si riscante si nesigure", a mai spus seful statului.

Dupa mai bine de doi ani de scadere, economia da semne vizibile ca isi revine. Datele economice indica iesirea din recesiune. Managerii sunt mai optimisti in privinta viitorului, iar companiile se uita din nou la investitii. Totusi, inflatia ramane ridicata si romanii inca se tem sa reia consumul.

foto:Intact Images

Traian Basescu: “De ce sa dai subventie unuia cu salariu mare? Doar pentru ca sta la bloc?’’... 25 mld. euro ar putea ajunge in bugetul de stat pana in 2025...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x