Antena Căutare

Traian Basescu: "Romania primeste doar 4% din aurul extras de la Certej"

Romania va primi doar 4% din aurul care urmeaza sa fie extras din zacamantul de la Certej, judetul Hunedoara. Astfel, aurul nu va ajunge in tezaurul BNR, asa cum promitea presedintele Traian Basescu.


20% din off-shore-ul detinut de grec apartine unor persoane necunoscute, cel mai probabil romani, care se vor bucura de o bucata din afacere, scrie decenews.

Compania care urmeaza sa exploateze zacamintele de aur de la Certej este Deva Gold SA, din care statul roman detine doar 20%. Restul de 80% apartine unui offshore din Barbados, Deva Gold Limited, potrivit decenews.ro.

Secretarul de stat Alexandru Patruti, presedintele Agentiei de Resurse Minerale, a vorbit despre zacamantul de la Certej, judetul Hunedoara, la o zi distanta de discursul in care presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania va mai exploata 2 zacaminte aurifere. El a anuntat ca de acolo pot fi extrase mai mult de 50 de tone de aur.

Firma care va exploata aurul este listata pe Bursa din Toronto. Desi activitatea nu a inceput, valoarea actiunilor a crescut de 5 ori, in ultimele doua luni. In urma anuntului facut de presedintele Traian Basescu, este de asteptat ca actiunile sa creasca si mai mult.

Statul roman va primi insa numai 4% din aurul care urmeaza sa fie extras, conform datelor intrate in posesia jurnalistilor de la decenews.ro.

Offshore-ul care va lua partea leului in urma exploatarii minei de la Certej este controlat de catre afaceristul Dimitrios Koutras. El a mai facut afaceri cu liderii PDL. Una dintre societatile acestui grup a incheiat un contract cu fostul ministru democrat-liberal al transporturilor, Radu Berceanu, pentru constructia tronsonului de autostrada Ploiesti-Brasov. Contractul nu a mai fost realizat.

20% din off-shore-ul omului de afaceri grec ar apartine unor necunoscuti, probabil romani, mai scriu cei de la decenews.ro.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 5,3%... Gazprom a raportat un profit colosal de 16 miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x