Antena Căutare

Trei obiceiuri ale oamenilor cu adevărat productivi

Productivitatea scăzută este una dintre problemele majore ale angajaților români, după cum arată nenumărate date la nivel Europan. Dacă și tu resimți că nu ai un randament foarte bun la serviciu, ai putea să înveți de la oamenii cu adevărat productivi cum să devii mai eficient. Iată, mai jos, trei obiceiuri pe care le au oamenii cu adevărat productivi.

Productivitatea scăzută este una dintre problemele majore ale angajaților români, după cum arată nenumărate date la nivel Europan. Dacă și tu resimți că nu ai un randament foarte bun la serviciu, ai putea să înveți de la oamenii cu adevărat productivi cum să devii mai eficient. Iată, mai jos, trei obiceiuri pe care le au oamenii cu adevărat productivi.

Nu neglijează pauzele

Oamenii cu adevărat productivi știu când să spună „Stop!” și să-și ia pauze. Atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. De exemplu, un om cu adevărat productiv este conștient că randamentul său devine din ce în ce mai scăzut dacă lucrează încontinuu, timp de 12 sau 14 ore. De asemenea, productivitatea oamenilor este serios avariată de lipsa vacanțelor mai lungi. Prin urmare, dacă îți dorești să fii extrem de productiv în orice tip de activitate, nu munci foarte multe ore într-o zi și, totodată, alege ca, din când în când, să mergi într-un concediu de minimum o săptămână. O destinație ideală de vacanță, pe care poți să o vizitezi în orice lună din an, este Tenerife, o insulă minunată din Oceanul Atlantic. Agențiile de turism au oferte foarte bune de cazare la hoteluri în Tenerife.

Când mergi în concediu încearcă să stai cât mai departe de telefon, tabletă, laptop și e-mailul de serviciu, deoarece utilizarea în exces a dispozitivelor electronice nu te ajută deloc să te relaxezi. Cel mai bine ar fi să citești una sau mai multe cărți și, de asemenea, să te bucuri de peisajele și cultura locale.

Articolul continuă după reclamă

Inspiră inspirație

Oamenii productivi apelează cu încredere la ceea ce se cheamă „inspirație”. Pentru fiecare, inspirația poate să însemne ceva cu totul diferit. Pentru unii, inspirația este să facă voluntariat, în vreme ce alții se simt inspirați dacă sunt numărul unu în domeniul lor de activitate. Caută sau definește ceea ce te inspiră pe tine și folosește-te la maximum de ceea ce descoperi. În cazul în care pe tine te inspiră să-i motivezi pe alții să atingă anumite limite, alege ca următoarea prezentare pe care o ai de făcut pentru muncă să vorbească despre depășirea anumitor limite.

Nu-și bat joc de timpul lor

Oamenii care ajung să aibă o productivitate remarcabilă profită de fiecare secundă liberă din agenda lor săptămânală. Ei își trec într-o agendă, fizică sau electronică, toate sarcinile pe care le au îndeplinit în săptămână următoare, atât în interes profesional, cât și în scop personal. De asemenea, ei se gândesc și la activitățile pe care ar putea să le facă în minutele sau orele când există ferestre libere în programele lor. Dacă și tu ești un om organizat, dar nu știi ce să faci exact cu ferestrele din programul tău, ai putea să folosești acel timp pentru a citi dintr-o carte sau pentru a asculta un podcast care să te ajute să te dezvolți profesional.

Sursa foto: pixabay.com

Creditul rapid. Avantaje si dezavantaje... Curs valutar, 2 februarie. Vești bune! Principalele valute, în continuă scădere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x