Antena Căutare

Unii bugetari au pierdut si 50% din salariu in decurs de un an

Medicilor, profesorilor si functionarilor aproape ca li s-au injumatatit veniturile in ultimul an. Altii, cum ar fi angajatii din ministere, primesc in continuare stimulente, la un salariu redus cu 25%

Bugetarii au inceput sa-si primeasca, zilele acestea, salariile pe luna iulie reduse cu 25%. In multe cazuri, scaderea veniturilor este una semnificativa, cu atat mai mult cu cat se aplica la lefuri deja modeste si care au mai suferit o diminuare, la inceputul acestui an.

Practic, la 1 ianuarie 2010, odata cu intrarea in vigoare a Legii salarizarii unice in sistemul bugetar, majoritatea sporurilor pe care le primeau angajatii de la stat au fost eliminate, iar altele introduse in venitul de baza, cuantumul acestora putand fi de maximum 30% din salariul propriu-zis.

Alte sporuri, cum ar fi cel pentru orele suplimentare, a fost inlocuit cu zile libere acordate la schimb, ceea ce a dus la scaderea si mai accentuata a salariului net in cazul multora dintre bugetari. Reducerile din ianuarie au venit dupa doua luni - noiembrie si decembrie 2009 - in care bugetarii au fost obligati sa intre cate patru zile in concediu fara plata.

De la 1 iulie insa, odata cu intrarea in vigoare a asa-numitei legi a austeritatii, angajatilor de la stat li s-a aplicat o noua reducere, de 25% din venituri, asa ca, una peste alta, multe categorii profesionale s-au trezit ca, in comparatie cu vara anului trecut, scaderea salariilor a ajuns sa fie chiar de 50%.

Citeste intreg articolul pe financiarul.com

Fondul Solidaritatea a strans 750.000 lei in luna iulie. Vezi cat au donat alesii!... Brasov: Zeci de oameni s-au trezit cu conturile goale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x