Antena Căutare

Vanzarile rezidentiale: Sudul ieftin a castigat „teren“ in fata nordului exclusivist

Majoritatea dezvoltatorilor din zonele Berceni-Jilava-Vitan Barzesti sunt pe cale de a-si lichida stocurile de locuinte. Unu din trei investitori activi in sud a inceput sau pregateste noi investitii in segmentul rezidential ieftin. Nordul recolteaza ce a semanat, vanzari slabe in ansambluri scumpe, doar pe jumatate locuite.

In timpul boomului imobiliar, desi sudul Capitalei nu era absolut lipsit de santiere, atentia tuturor dezvoltatorilor mari a fost indreptata exclusiv catre zo­ne­le traditionale de resedinte, aflate in mare parte in zona de nord a Bucu­restiului.

La mai mult de doi ani de criza a vanzarilor de locuinte, piata a inceput sa dea semne de miscare resimtite insa doar de anumite segmente, eligibile prin programul de imprumuturi „Prima casa".

Intamplarea a facut ca zona de nord a Bucurestiului sa se specializeze in dezvoltari rezidentiale premium si de lux, motiv pentru care in aceasta parte a orasului vanzarile dezvol­ta­torilor sunt anemice, iar cifrele re­pre­zentand noi investitii reduse la zero.

In celelalte parti ale Bucurestiului, unde constructorii au mixat luxul cu clasa „eco­no­mica", dar unde locuintele ieftine re­pre­zinta totusi cea mai mare cota din por­tofoliul dezvoltat, vanzarile de locu­inte au avut cifre ceva mai bune.

Zonele de vest si sud s-au specializat mai ales pe categoria locuintelor din clasa „econo­mica", proiectele mari fiind vandute in proportie de 85%-95%, in timp ce micile investitii, comercializate integral.

„Prima casa" nu i-a ajutat pe dezvoltatorii de locuinte ieftine doar sa vanda rapid, ci a impulsionat si noi investitii.

Tot articolul, in Financiarul

Tsunamiul provocat de inchiderea Arpechim a maturat sute de firme din industria chimica... CEC si-a majorat capitalul social cu 52,9 milioane lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x