Antena Căutare

Veste proastă pentru români. Dolarul ar putea ajunge la 4,5 lei !

Economia românească va continua să crească și în 2016 peste media Uniunii Europene, dar dolarul american ar putea ajunge la 4,5 lei în prima jumătate a acestui an

Economia românească va continua să crească și în 2016 peste media Uniunii Europene, dar dolarul american ar putea ajunge la 4,5 lei în prima jumătate a acestui an, antrenând creșterea prețurilor combustibililor și ale electrocasnicelor importate în dolari din Asia, reiese dintr-o analiză realizată de Tradeville.

În lumea financiară, bursa de la București va rămâne corelată cu bursele externe pentru care perspectivele nu sunt cele mai optimiste și, în acest context, succesul investițiilor va depinde tot mai mult de expertiza și competența profesioniștilor din domeniu.

Potrivit specialiștilor companiei, la nivel global, în 2016, dolarul american va continua să se aprecieze atât în raport cu valutele majore, cât și cu cele emergente și de frontieră, pe fondul revenirii economiei americane și a majorării dobânzilor de către Rezerva Federală, în contrast major mai ales cu economia chineză, care continuă să alunece.

'Atâta timp cât cursul EUR/RON rămâne stabil, în linia a ceea ce am văzut după 2009, o depreciere posibilă a cursului EUR/USD s-ar traduce printr-o apreciere a USD în fața leului românesc. Cursul USD/RON ar putea ajunge astfel, la 4,50 în prima jumătate a acestui an', se precizează în analiză.

Pe de altă parte, aceasta semnalează că, exceptând unele episoade punctuale de volatilitate, prețul petrolului va rămâne în 2016 la niveluri 'excepțional de mici', după ce a atins recent cel mai scăzut nivel din peste o decadă, apropiindu-se de 30 dolari pe baril, pe fondul unor fundamente la nivel global în continuare sumbre, cu un exces uriaș de producție și cerere care rămâne mediocră.

'De altfel, toate mărfurile industriale evoluează prost pentru că lumea emergentă, cel mai important cumpărător în ansamblu, se confruntă cu condiții economice și financiare tot mai adverse. Până când economiile emergente, în special China, nu își revin cu adevărat, este puțin probabil să asistăm la o creștere notabilă și de durată a cotațiilor mărfurilor industriale', mai arată analiștii Tradeville.

Aceștia atrag însă atenția că, pentru consumatorul român, totuși, prețuri mici ale combustibililor nu sunt chiar o veste bună în sine, câtă vreme dolarul american în care sunt denominate importurile acestora va continua să se aprecieze.

Românii au la dispoziție 2.166 de locuri de muncă în Europa! Care e ţara cu cele mai multe oferte de angajare... Vești de la BNR. Mugur Isărescu anunță creșterea moderată a salariilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x