Antena Căutare

Admitere liceu 2024. Rezultatele repartizării computerizate, publicate pe edu.ro. Când depun elevii dosarele de înscriere

Miercuri, 24 iulie, Ministerul Educaţiei publică rezultatele repartizării computerizate în licee. Elevii află astăzi la ce liceu au intrat. Dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizați se depun în periada 25 - 30 iulie.

Admitere liceu 2024. Edu.ro afișeaza repartizările computerizate | Shutterstock

Ministerul Educaţiei publică pe site-ul dedicat admitere.edu.ro rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee. Rata de promovare la Capacitate, după rezolvarea contestaţiilor, a fost anul acesta de 74,5%, potrivit observatornews.ro

În perioada 25 - 30 iulie, se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi, iar pe 30 iulie se va transmite de către unităţile de învăţământ liceal situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere.

Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea pe județe

  1. ALBA
  2. ARAD
  3. ARGEȘ
  4. BUCUREȘTI
  5. BACĂU
  6. BIHOR
  7. BISTRIȚA-NĂSĂUD
  8. BRĂILA
  9. BOTOȘANI
  10. BRAȘOV
  11. BUZĂU
  12. CLUJ
  13. CĂLĂRAȘI
  14. CARAȘ SEVERIN
  15. CONSTANȚA
  16. COVASNA
  17. DÂMBOVIȚA
  18. DOLJ
  19. GORJ
  20. GALAȚI
  21. GIURGIU
  22. HUNEDOARA
  23. HARGHITA
  24. ILFOV
  25. IALOMIȚA
  26. IAȘI
  27. MEHEDINȚI
  28. MARAMUREȘ
  29. MUREȘ
  30. NEAMȚ
  31. OLT
  32. PRAHOVA
  33. SIBIU
  34. SĂLAJ
  35. SATU-MARE
  36. SUCEAVA
  37. TULCEA
  38. TIMIȘ
  39. TELEORMAN
  40. VÂLCEA
  41. VRANCEA
  42. VASLUI
Articolul continuă după reclamă

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024. Ce trebuie să fie pus la dosar

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:

cererea de înscriere (se descarcă de pe site-ul liceului/se ridică de la Comisia de înscrierea a liceului);

cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere – copie după ambele și te prezinţi la înscriere cu documente în original);

adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională, în original – clasa a VIII-a – se obține de la școala de pe care ai absolvit-o;

foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale), în original – se obține de la școala de pe care ai absolvit-o;

fișa medicală, în original – se obține de la școala pe care ai absolvit-o sau de la medicul de familie, care conține și lista vaccinurilor administrate elevului, potrivit mai multor medici consultați de Edupedu.ro.

Elevii cu cerințe educaționale speciale, CES, depun și certificatul de orientare școlară și profesională și elevii romi depun recomandarea de apartenență la etnia romă.

Cum se face repartizarea computerizată

Între momentul validării fişei de către școală – alături de părinți și elevi – şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat, indiferent de media pe care o are.

Ce urmează după repartizarea computerizată a elevilor

În perioada 25-30 iulie 2024 se fac înscrierile propriu-zise la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Pe 30 iulie 2024, unităţile de învăţământ anunţă, dacă mai este cazul, numărul de locuri rămase libere. În perioada 31 iulie - 2 august sunt rezolvate situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Mai multe detalii pe observatornews.ro.

Anul școlar 2024-2025. La ce dată începe școala și câte zile de vacanță vor avea elevii... Bani pentru elevii care au obținut media zece la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Ce sume ar putea primi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x