Antena Căutare

Tragedie! 19 morți și zeci de răniți, în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire de birouri! Șapte și-au pierdut viața după ce au căzut de la etaje

Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire de birouri, joi, în capitala Bangladeshului. Autoritățile se tem, însă, că numărul morților ar putea crește considerabil, deoarece nu se știe câți angajați au fost prinși de flăcări înăuntru. 

Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire de birouri, joi, în capitala Bangladeshului. Autoritățile se tem, însă, că numărul morților ar putea crește considerabil, deoarece nu se știe câți angajați au fost prinși de flăcări înăuntru.

Şase persoane au murit căzând, încercând să fugă din clădirea de 22 de etaje, situată în centrul megalopolisului, iar o victimă a murit din cauza focului. Alte 73 de persoane au fost spitalizate, a declarat pentru presă şeful Poliţiei din Dacca Asaduzzaman Mia.

Oameni continuau să ceară ajutor de la ferestre, joi seara, a constat un corespondent AFP la faţa locului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În imagini difuzate de presă şi pe reţele de socializare apar mai multe persoane care încercau să scape de flăcări coborând de-a lungul faţadei de sticlă până la sol, agăţându-se de cabluri sau de aparate de climatizare din exterior.

Într-o înregistrare video, o persoană cade câteva etaje încercând să fugă cu ajutorul unui cablu de televiziune, provocând un ţipăt de groază în mulţimea de trecători adunaţi jos, în timp ce se zdrobeşte de pământ.

Cauzele incendiului erau necunoscute.

În faţa avansării flăcărilor, persoane prezente în imobil au încercat o fugă riscantă.

”Unchiul meu şi două persoane au sărit de la etaj. Are mâna şi un picior fracturate şi s-a rănit la ochi”, a declarat un bărbat care nu adorit să-şi dezvăluie numele, potrivit News.ro.

Potrivit lui Jico, care lucrează la etajul 19, focul a pornit de la un restaurant situat la etajul al şaselea. ”Am fugit pe acoperiş imediat şi am folosit, apoi, o scândură de lemn pentru a trece pe acoperişul (clădirii) de alături”, a povestit el.

Forţele aeriene şi Marina s-au alăturat pompierilor în lupta împotriva flăcărilor. Elicoptere lansau apă asupra structurii în flăcări, în încercarea de a stinge incendiul.

Aproximativ 100 de ambulanţe erau parcate în apropierea incendiului. Pompierii foloseau scări lungi pentru a sparge ferestrele şi a crea o cale de ieşire a unor persoane dinăuntru.

Mulţimea aplauda de fiecare dată când un supravieţuitor era salvat de pompieri.

Incendii şi surpări de clădiri sunt frecvente în Bangladesh, o ţară săracă din Asia de Sud, cu 160 de milioane de locuitori, din cauza nerespectării frecvente a normelor de securitate.

Luna trecută, un incendiu a devastat imobile de locuinţe în oraşul vechi la Dacca, în care erau depozitate ilegal produse chimice, soldat cu 70 de morţi.

În iunie 2010, un sinistru în Nimtoli, unul dintre cartierele cele mai dens populate la Dacca, s-a soldat cu 123 de morţi.

În toral 111 muncitori au murit, în noiembrie 2012, într-un atelier de confecţii de noup etaje, în apropiere de Dacca. Ancheta a stabilit că incendiul a avut loc în urma unui act de sabotaj şi că membrii ai conducerii uzinei au împiedicat victimele să se salveze.

Inspecţii la clădiri în oraş au descoperit adesea scări de evacuare de incendiu blocate cu mprfuri şi uşi de evacuare blocate.

Igor Dodon patronează realizarea unui film documentar despre „eliberarea Moldovei de sub ocupaţia germano-fascistă”... De ce a refuzat Papa Francisc să-i fie sărutată mâna! Explicația dată de Vatican...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x