Antena Căutare

98% dintre greci: Coruptia este marea problema a tarii

Coruptia din Guvernul elen si din domeniul de afaceri va adanci si mai mult criza din Grecia, subminand eforturile de reformare si reconstructie a tarii, anunta Transparency International, intr-un raport, conform The Wall Street Journal.

Desi prima obligatie a guvernului de la Atena este sa lupte impotriva acestui fenomen se pare ca procesul este intarziat chiar de cabinetul grec, conform Transparency International.

Astfel, guvernantii, oamenii de afaceri si functionarii nu numai ca nu pot lupta impotriva coruptiei, ci chiar participa activ la aceasta, conform Dow Jones Newswires

"Toti suntem la curent cu criza datoriilor, dar Grecia este si intr-o acuta criza a valorilor. Are legi foarte bune, dar acestea nu sunt respectate de nimeni. Legea este incalcata, ilegalitatea este legalizata, iar intelegerile stabilite la nivel international de a lupta impotriva coruptiei sunt ignorate", a spus si Costas Bakouris, presedintele grec al Transparency International.

Conform unui studiu publicat in aceasta luni, 98% dintre greci cred ca tocmai coruptia este marea problema a tarii, 88% din acestia spunand chiar ca face parte din cultura de afaceri a tarii.

Foto: EPA/ Intact Images

VIDEO! Salvare dramatica in China: O femeie a vrut sa se arunce de pe un pod, cu tot cu copilul ei... Aproximativ 70 de mii de oameni si-au pierdut viata in Irak, in perioada 2004-2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x