Căutare Live

Acord între Moscova şi Ankara asupra detaliilor armistiţiului din Idleb, anunţă ministrul turc al Apărării Hulusi Akar

Moscova şi Ankara au ajuns la un acord asupra detaliilor armistiţiului încheiat săptămâna trecută de Rusia cu Turcia cu privire la provincia Idleb, în nord-vestul Siriei, a anunţat joi ministrul turc al Apărării Hulusi Akar, relatează Reuters.

Acest acord a fost obţinut în cadrul unor negocieri - în curs în continuare - între o delegaţie rusă, prezentă la Ankara de marţi, şi oficiali turci, a precizat el, citat de biroul său.

Turcia şi Rusia susţin tabere opuse în Siria. Ankara sprijină grupări rebele, iar Moscova susţine politic şi militar regimul lui Bashar al-Assad, angajat într-o ofensivă în vederea recuceririi ultimului bastion al rezistenţei faţă de puterea sa, Idleb.

În urma unei escaladări a declaraţiilor, dar mai ales militară, cele două ţări au convenit săptămâna trecută să înfiinţeze patrule militare comune de-a lungul autostrăzii strategice M4, care traversează provincia Idleb şi care leagă Alepul de Latakia, şi asupra instituirii unui ”coridor” securitar.

”Am ajuns per ansamblu la un acord. Pentru moment, atacurile au încetat, armistiţiul rezistă”, a adăugat el.

”Patrulări comune vor începe de-a lungul autostrăzii M4 la (duminică) 15 martie. Colegii noştri discută detalii cu privire l aacest subiect”, a precizat ministrul.

Sursa : news.ro

Trupa rock The Who şi-a anulat turneul britanic... MAE precizează că interdicţiile de călătorie impuse de SUA cetăţenilor care vin din Europa îi vizează doar pe cei care s...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri