Antena Căutare

Afganistan: Toti atacatorii talibani de la Kabul au fost ucisi

La Kabul au continuat, in cursul noptii, luptele dintre fortele afgane si ultimii talibani din grupul care a lansat, ieri, mai multe atacuri teroriste in oras. Actiunea a fost cea mai puternica de la caderea regimului talibanilor, in urma interventiei americane din 2001.

Toti atacatorii talibani care au lansat duminica atacuri coordonate in Kabul impotriva Parlamentului si a cartierului diplomatic au fost ucisi, iar luptele s-au incheiat, a declarat luni o sursa oficiala.


Cele doua cladiri, din zona diplomatica si din apropierea Parlamentului, unde s-au adapostit luptatorii au fost securizate luni, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului afgan de Interne, Sediq Sediqqi.

Fortele de securitate afgane au anuntat luni dimineata ca au lansat asaltul final impotriva talibanilor aflati intr-o cladire din zona diplomatica a capitalei.

Capitala afgana Kabul a fost zguduita duminica de mai multe explozii si focuri de mitraliera, fiind vizate numeroase ambasade occidentale, sediul Parlamentului si o baza NATO.

Insurgentii talibani au ocupat un hotel din centrul orasului Kabul, in apropierea Palatului prezidential si a numeroase ambasade occidentale, afirma surse locale, citate de CNN.

Potrivit CNN, peste zece explozii s-au inregistrat in Kabul, iar schimburile de focuri continuau la o ora dupa atacurile initiale. Ambasada americana din Kabul a anuntat ca exploziile continua in apropierea sediului misiunii diplomatice.



foto: Intact Images/ EPA

Siria, armistitiu doar pe hartie. Orasul Homs a fost bombardat din nou... Maidanezii din Romania sunt cumparati de britanici. 200 de lire sterline pentru un caine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x