Antena Căutare

Alegeri in Egipt: Islamistii, peste 65% in primul tur

Listele partidelor islamiste, intre care Fratii Musulmani, au castigat peste 65 la suta din voturi in primul tur al alegerilor legislative din Egipt, potrivit datelor furnizate de secretarul general al Inaltei Comisii Electorale, Yusri Abdel Karim, informeaza AFP.

Fratii Musulmani au castigat 36,62%, partidului salafist Al-Nur 24,36% si partidul Wassat 4,27% (islamisti moderati) in primul tur organizat intr-o treime din guvernorate, in special in cele doua orase mari ale tarii, Cairo si Alexandria.

La al doilea tur, care incepe luni, miscarile islamiste vor incerca sa isi amelioreze scorul, pentru a-si confirma dominatia in Parlament. Dar o batalie dura este asteptata chiar in interiorul taberei, cu un duel intre candidatii Fratilor Musulmani si cei ai Al-Nur pentru o parte din locurile atribuite prin scrutinul uninominal.

Comisiei Electorala nu va anunta insa numarul de locuri atribuite fiecarei liste decat dupa incheierea alegerilor pentru Adunarea Poporului (Camera inferioara), la 10 ianuarie, in toate guvernoratele.

Ciclul electoral va continua din 29 ianuarie pana la 11 martie cu alegerea Shura (Camera superioara consultativa).

Foto: Intactimages / EPA

Dansatoarele la bara cer ca activitatea lor sa devina sport olimpic... Fost premier francez: Dezechilibrul in cuplul franco-german este periculos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x