În afară de capătul estic al podului rutier de la Genova care s-a prăbuşit săptămâna trecută, experţii spun că şi partea de vest rămasă în picioare este nesigură.
Evaluarea a fost făcută publică joi de un grup de experţi însărcinaţi de procurorul de stat, a declarat anchetatorul-şef Francesco Cozzi, conform agenţiei de ştiri Ansa.
Procurorii nu au deschis încă nicio investigaţie asupra vreunei persoane, a adăugat Cozzi.
Podul Morandi s-a prăbuşit la 14 august în timpul unei furtuni, iar peste 30 de maşini şi camioane au căzut de la o înălţime de 45 de metri. În total, 43 de persoane şi-au pierdut viaţa.
Luni, pompierii au închis complet accesul în zonă, fără a le mai permite persoanelor evacuate să revină la locuinţe pentru a-şi lua bunurile, deoarece dinspre fragmentele de pod rămase se auzeau zgomote suspecte.
Podul făcea legătura între partea de est şi parte de vest a oraşului Genova, un port din nord-vestul Italiei care este prins între mare şi munţi şi care acum se confruntă cu uriaşe probleme de trafic.
Experţi tehnici însărcinaţi de Ministerul Infrastructurii şi Transportului din Italia să analizeze dezastrul au recomandat ca rămăşiţele podului prăbuşit să fie rapid demolate sau consolidate pentru a se preveni noi accidente.
Miercuri, preşedintele provinciei Genova a cerut ca rămăşiţele podului să fie demolate "cât mai repede posibil"