Antena Căutare

Alertă! Nor radioactiv peste Europa! Meteorologii au făcut anunțul

Nivelul radioactivităţii - în urma exploziei care a avut avut loc joi într-o bază de testare de rachete nucleare în Marele Nord - a depăşit de până la 16 ori nivelul normal, a anunţat marţi agenţia rusă de meteorologie.

Nivelul radioactivităţii, în urma exploziei care a avut avut loc joi într-o bază de testare de rachete nucleare în Marele Nord, a depăşit de până la 16 ori nivelul normal, a anunţat marţi agenţia rusă de meteorologie.

În data de 8 august 2019, la agenția nucleară rusă Rosatom a avut loc o explozie, în timp ce specialiștii lucrau la testarea unor arme noi. În urma acestui incident, cinci persoane și-au pierdut viața.

Inițial, oficialii nu au recunoscut faptul că nivelul de radiații în zonă a crescut de până la 10-15 ori mai mult și au dat asigurări că, deși s-au înregistrat radiații, nivelul acestora nu reprezintă un pericol pentru locuitorii din localitățile vecine.

Totuși, oamenii din întreaga lume au privit incidentul cu scepticism și au vrut să afle dacă particulele posibil radioactive ce au fost eliberate în atmosferă în timpul exploziei rachetei rusești reprezintă vreun pericol pentru Europa.

Un meteorolog român a dezvăluit faptul că, analizând prognoza meteo pentru perioada următoare și elemente precum direcția vântului și nivelul de presiune, nu există motive de îngrijorare.

„Vântul bate în sensul acelor de ceasornic. Când ai acest cer senin, fără vânt deasupra locului în care a avut loc explozia, înseamnă că acești curenți vor împinge particulele eliberate în atmosferă spre nord, nord-est. Practic, vântul împinge tot ce s-ar fi ridcat în atmosferă înapoi spre Rusia. Deci tot ce a ajuns în atmosferă în zilele de după accident se duce în acea zonă”, a declarat meteorologul invitat la Digi24.

O mămică a stârnit indignare după ce a postat un videoclip în care fiul ei s-a aruncat în cap de pe un pat supraetajat... Ciocniri între poliţie şi manifestanţi la aeroportul internaţional din Hong Kong, după perturbarea zborurilor pentru a d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x