Antena Căutare

Angela Merkel o promoveaza pe Carla Bruni-Sarkozy

Cancelarul german sustine interventia Carlei Bruni in fata Comisiei pentru buget din Bundestag, ca "ambasadoare a bunavointei"

Cancelarul german Angela Merkel ar vrea ca sotia presedintelui francez, Carla Bruni-Sarkozy, sa vina la Berlin pentru a pleda in fata membrilor Comisiei pentru Buget din Bundestag in favoarea asistentei pentru dezvoltare, informeaza AFP.

Deputatii germani sunt insa rezervati in privinta interventiei Carlei, prin care "Prima Doamna" a Frantei ar urma sa ceara Germaniei sa contribuie mai mult la Fondul Mondial de lupta impotriva SIDA si a altor boli care fac ravagii in lume.

Germania vrea sa faca exact invers, adica sa-si micsoreze contributia la acest fond, pentru care Franta a promis recent, la ONU, o contributie cu 20% mai mare in urmatorii trei ani.

"Cancelarul crede ca este o idee buna, pentru ca doamna Bruni-Sarkozy ar putea prezenta argumente importante" in favoarea Fondului mondial, a declarat purtatorul de cuvant al lui Merkel, Steffen Seibert.

La randul lor, surse din anturajul presedintelui Nicolas Sarkozy au afirmat ca Merkel a fost cea care "sugerase" posibilitatea ca sotia presedintelui francez, ca "ambasadoare a bunavointei" Fondului mondial, "sa vina la Berlin". Decizia insa "o va lua, bineinteles, Comisia", a tinut sa precizeze Seibert.

Pe de alta parte, Norbert Barthle, membru al aceleiasi Comisii si reprezentant al crestin-democratilor condusi de Merkel, este de parere ca aparitia lui Bruni-Sarkozy in fata Comisiei bugetare "ar fi foarte neobisnuita". "Acest lucru ar contraveni regulilor noastre", a spus Barthle.

Sursa: jurnalul.ro

Die Presse: Companiile chineze se orienteaza catre Romania si Bulgaria pentru a intra pe piata UE... Teresa Lewis, prima femeie executata in statul Virginia, dupa 1912...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x