Antena Căutare

Annegret Kramp-Karrenbauer renunţă să-i succeadă Angelei Merkel la cancelarie şila conducerea CDU

Preşedinta Uniunii Creştin Demicrate (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata Angelei Markel, a renunţat să-i succeadă la conducerea formaţiunii şi urmează să demisioneze de la şefia partidului conservator, provocând o adevărată furtună la Berlin, au declarat luni serse apropiate CDU pentru AFP.

Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, a anunţat luni dimineaţa, în cadrul unei reuniuni a conducerii CDU, că ”nu are obiectivul să candideze la (conducerea) cancelariei germane”, a declarat această sursă, în toiul unei crize politice naţionale în centrul căreia se află o alianţă regională a CDU cu Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta).

Un purtător de cuvânt CDU a confirmat pentru Bloomberg că AKK intenţionează, astfel, să nu mai candideze nici la şefia partidului.

AKK nu mai candidează în alegerile la nivel federal, prevăzute în 2021, declară de asemenea o sursă pentru Reuters.

Angela Merkel vrea însă ca AKK, ministrul german al Apărării, să rămână în cadrul Guvernului său, a precizat această sursă pentru Reuters.

Considerată protejata cancelarului şi promovată la preşedinţia CDU în decembrie 2018, AKK nu reuşeşte să-şi impună autorittatea în partid, aşa cum a arătat alianţa - încheiată împotriva avizului său de către lideri locali CDU cu AfD în vederea alegerii ministrului-preşedinte al landului Turingia.

Sursa : news.ro

Un val de false alerte cu bombă subminează Moscova de peste două luni... Atenţionare de călătorie transmisă de MAE - Fenomene meteo extreme, în Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x