Antena Căutare

Aproape 135 de persoane, majoritatea soldati, surprinse de o avalansa in Pakistan

Aproximativ 135 de persoane, dintre care 124 de soldati au fost surprinsi de o avalansa intr-o tabara a armatei pakistaneze din regiunea muntoasa Casmir, a anuntat armata, conform Mediafax.

Avalansa a acoperit o suprafata de un kilometru patrat, conform comunicatului. Aceasta a ingropat tabara Gayari, in zona ghetarului Siachen, la aproximativ 6.300 de metri altitudine.

Acest ghetar se afla inr-o regiune himalayana din apropierea frontierei disputata de India si Pakistan si militarizata puternic atat cu trupe pakistaneze cat si indiene inca din 1984. Acesta este in apropierea a patru dintre cele 14 varfuri muntoase din lume care depasesc 8.000 de metri (K2, Broad Peak, Gasherbrum si Gasherbrum II), toate de partea pakistaneza a frontierei.

Peste 150 de militari ajutati de caini si de elicoptere, precum si medici si infirmieri au fost trimisi catre tabara Gayari.

Dupa o zi de cautari, un responsabil al serviciilor de securitate a declarat sambata seara pentru AFP ca din cauza "intunericului si a conditiilor meteo nefavorabile" operatiunile de salvare au fost oprite si vor reincepe in aceasta dimineata.

foto: tignes.net

Pastele catolic, celebrat la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea a criticat tehnologia in ziua Invierii Domnului... SUA indeamna China sa convinga Phenianul sa renunte la lansarea unei rachete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x