Antena Căutare

Asasinul celor 19 persoane cu dizabilităţi mentale în 2016, Satoshi Uematsu, condamnat la moarte de justiţia japoneză

Un tribunal de la Yokohama l-a condamnat luni la moarte pe bărbatul găsit vinovat de asasinarea a 19 persoane cu dizabilităţi mentale în 2016, unul dintre cele mai grave băi de sânge din istoria recentă a ţării, relatează AFP.

Satoshi Uematsu, în vârstă de 30 de ani, nu a contestat faptul că este autorul acestui masacru cu arma albă într-un azil de persoane cu dizabilităţi mentale, la Sagamihara, la periferia de est a Tokyo, unde a lucrat anterior.

”Viaţa le-a fost luată celor 19 persoane. Este de o gravitate extremă”, a declarat luni judecătorul Kiyoshi Aonuma.

”Nu există loc de clemenţă”, a apreciat el, iar Ministerul Public a cerut pedeapsa cu moartea.

Avocaţii tânărului au pledat ”nevinovat” în cursul procesului, afirmând că clientul lor era ”perturbat mental” la momentul faptelor, din cauză că a luat stupefiante.

”El şi-a planificat actul înainte şi avea o intenţie extremă de a ucide. Nu putem recunoaşte în asta că suferea de boli mentale legate de marijuana”, a declarat luni judecătorul.

Judecat de şase capete de acuzare, inclusiv de crimă, Satoshi Uematsu a semnalat deja că nu intenţionează să facă apel împotriva verdictului, potrivit presei japoneze.

Însă el a apreciat că nu merita nici pedeapsa cu moartea.

Masacrul de la Sagamihara a avut un enorm răsunet în Japonia, unde nivelul criminalităţii este extrem de slab.

Satoshi Uematsu a şocat opinia publică după ce şi-a revendicat faţă de persoane cu dizabilităţi mentale şi prin faptul că nu şi-a exprimat niciourmă de remuşcare în interviuri acordate presei locale din închisoare.

Sursa : news.ro

Douăzeci de persoane, inclusiv Abdeslam, trimise în faţa unei curţi cu juri în atentatele de la 13 noiembrie 2015... Cine intră în Grecia la aceste momente este băgat direct la izolare, fără drept de replică! Nu contează naționalitaatea ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x