Antena Căutare

Un nou atac al Statului Islamic în Sri Lanka! Cel puţin 15 morţi, printre care şase copii

Cel puţin 15 persoane - inclusiv şase copii - au fost ucişi în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un asalt al forţelor de securitate din Sri Lanka împotriva unor presupuşi jihadişti, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Cel puţin 15 persoane - inclusiv şase copii - au fost ucişi în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un asalt al forţelor de securitate din Sri Lanka împotriva unor presupuşi jihadişti, a anunţat poliţia.

În timp ce militari şi poliţişti încercau să intre în ceea ce era, potrivit informaţiilor lor, o ascunzătoare a organizaţiei Statul Islamic (SI), la Kalmunai (est), trei bărbaţi s-au detonat, omorând trei femei şi şase copii.

În afară de aceşti morţi, ”alţi trei bărbaţi” au fost găsiţi morţi, în afara casei, de asemenea presupuşi kamikaze, a anunţat poliţia.

Asaltul a avut loc după mai bine de o oră de schimburide focuri, a precizat un purtător de cuvânt al armatei, Sumith Atapattu.

Corpurile au fost găsite ulterior, în urma unei percheziţii.

Poliţia şi armata au mai anunţat că un civil a fost ucis în schimbul de focuri. Forţele de ordine nu au anunţat răniţi.

Poliţia a anunţat vineri că a confiscat 150 de batoane de dinamită şi un steag SI, într-o percheziţie într-un oraş vecin, Sammanthurai.

În acest loc ar fi fost filmată înregistrarea video de revendicare a atentatelor, potrivit anchetatorilor.

Aceste atacuri sinucigaşe, de Paşte, vizând biserici şi hoteluri de lux, s-au soldat cu 253 de morţi.

Liderul grupării care le-a comis, Zahran Hashim, căutat de cinci zile, a murit în atacuri, au anunţat vineri autorităţile srilankeze.

Americanii au fost de ”rea-credinţă” la Hanoi, i-a spus Kim lui Putin, pe care l-a invitat în vizită în Coreea de Nord... La 33 de ani după tragedia de la Cernobîl, oraşul fantomă a fost reconstruit în miniatură în Ucraina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x