Antena Căutare

Atac armat la o televiziune siriana. "Au fost executati jurnalisti si angajati"

Trei persoane au fost ucise miercuri dimineata intr-un atac "terorist" asupra unui sediu al postului oficial de televiziune Al-Ikhbariya din provincia Damasc, a anuntat agentia oficiala Sana, relateaza AFP. Este vorba despre primul atac de acest fel asupra unui post oficial de televiziune din Siria, de la inceputul revoltei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, in martie 2011.

Un grup a comis un atac "terorist" si "barbar" asupra sediului postului de stiri, devastand birourile si omorand trei jurnalisti, a anuntat Sana. Televiziunea de stat a difuzat in direct imagini cu distrugerile produse, mai ales dintr-o sala transformata in moloz, in care cateva obiecte ardeau in continuare.

"Grupurile teroriste au luat cu asalt sediul (postului) Al-Ikhbariya, au plasat explozivi in studiouri si i-au detonat", a declarat in direct, pentru televiziunea de stat, Omran al-Zohbi, noul ministru al Informatiilor, precizand ca acestia "au luat echipamente". El a adaugat ca grupul a "executat jurnalisti si angajati". "Asa ceva nu s-a mai intamplat", a continuat ministrul, denuntand recentele sanctiuni europene care vizeaza institutiile mass-media siriene publice.

"Toti cei care incita la violenta, toti cei care fac campanie impotriva Siriei, indiferent ca este vorba despre mass-media sau oficiali din cadrul Consiliului de Securitate (al ONU), in special cei care ignora prezenta unor persoane inarmate, isi asuma integral responsabilitatea acestei crime", a subliniat ministrul Informatiilor, referindu-se la rebeli.

NATO a intervenit in conflictul dintre Siria si Turcia

Aliatii au strans randurile si si-au declarat sustinerea fata de Ankara, dupa ce un avion turcesc a fost doborat de militarii sirieni. Aceeasi este si pozitia Romaniei, care s-a declarat solidara cu Turcia si impotriva folosirii fortei in acest conflict. E de vazut insa daca o replica militara va putea fi evitata. Ieri, Turcia a amenintat dur Siria.


Bashar al-Assad: "Siria este intr-o veritabila stare de razboi"

Presedintele sirian, Bashar al-Assad, care s-a confruntat in ultimele 15 luni cu o revolta populara reprimata violent, a afirmat marti ca tara sa se afla "intr-o veritabila situatie de razboi", si ca este hotarat sa o inchieie, potrivit agentiei oficiale Sana.

"Traim o adevarata situatie de razboi. Cat timp suntem in situatie de razboi, toate politicile si sectoarele noastre ar trebui puse in serviciul victoriei in acest razboi", a declarat presedintele adresandu-se ministrilor care s-au intalnit pentru prima lor reuniune a noului guvern sirian.

Foto: EPA / Intact Images

Presa germana, despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase: Oare a fost regizata?... Israelul, atacat cu rachete lansate din Fasia Gaza. Proiectilele au fost doborate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x