Antena Căutare

Atac sangeros in Irak: 56 de morti in urma confruntarilor cu un grup de teroristi

Irakienii si-au amintit de confruntarile violente de acum cativa ani, in urma unui atac sangeros care a facut 56 de victime. Cativa teroristi sinucigasi au capturat o cladire guvernamentala, au executat mai multi ostatici si, dupa un asediu de cateva ore, au detonat explozivii pe care-i aveau asupra lor.

Atacul s-a produs, intamplator sau nu, la Tikrit, orasul natal al lui Saddam Hussein. Teroristii, care pareau bine organizati, purtau uniforme militare irakiene, inclusiv una cu insemnele unui grad inalt. Ei au patruns, astfel, in cladirea administratiei locale unde i-au luat prizonieri pe toti functionarii, pe care, apoi, i-au executat cu sange rece.

Fortele de securitate irakiene au incercuit cladirea, sustinute si de o unitate americana ramasa in oras pentru instruirea soldatilor localnici. Cativa militari americani au fost raniti in schimbul de focuri care a durat mai bine de cinci ore. Intr-un gest de sfidare, agresorii au incendiat cadavrele unor consilieri provinciali pe care-i ucisesera.



Printre victimele confruntarii se numara mai multi soldati irakieni si un reporter al agentiei Reuters. Totul s-a sfarsit cand teroristii au detonat bombele si au aruncat cladirea in aer.

Atacul nu a fost revendicat, dar oficialitatile irakiene l-au pus pe seama retelei al-Qaida care a avut, in trecut, numerosi simpatizanti la Tikrit. Masacrul intareste temerile ca soldatii irakieni nu vor putea mentine siguranta, iar tara se va prabusi in haos si razboi civil dupa plecarea ultimelor unitati americane, la sfarsitul anului.

Fukushima: 4 reactoare vor fi dezafectate din cauza radiatiilor scapate de sub control... VIDEO! Rusia: O batrana a murit dupa ce a fost prinsa furand dintr-un magazin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x