Antena Căutare

Autorităţile au decretat stare de urgență! Sunt 25 de morţi, printre care și copii, şi alte sute de răniţi: "Au ars oamenii înăuntru"

Guvernul din Guatemala a decis luni să decreteze starea de calamitate naţională în departamentele Escuintla, Chimaltenango şi Sacatepéquez din apropierea vulcanului Fuego, în urma erupţiei de duminică a colosului, care a provocat moartea a cel puţin 25 de persoane.

Potrivit decretului emis de Consiliul Miniştrilor, ce urmează să fie aprobat de Parlament (Congres), măsura a fost emisă deoarece erupţia a provocat "pierderi omeneşti, a afectat infrastructura şi serviciile esenţiale şi pentru a evita consecinţe mai grave şi a permite ca în locurile afectate să fie întreprinse acţiunile necesare, pentru a evita sau a reduce efectele" erupţiei vulcanului Fuego, cea mai violentă din ultimii 40 de ani.

Vulcanul, situat la aproximativ 40 de km distanţă de capitala Ciudad de Guatemala, a propulsat roci, fum negru şi cenuşă înspre cer.

Autorităţile au decretat stare de urgență! Sunt 25 de morţi, printre care și copii, şi alte sute de răniţi: "Au ars oamenii înăuntru"

Agenţia pentru Gestionarea Dezastrelor Naturale a comunicat că satul El Rodeo a fost afectată de lavă, care a distrus case şi a ars oamenii aflaţi înăuntru. Printre morţi se află şi mai mulţi copii. Videoclipurile publicate de presa locală arată cadavre care se află la suprafaţa lavei în timp ce echipajele de salvare se ocupă de persoanele acoperite de cenuşă.

În Ciudad de Guatemala, aeroportul La Aurora a fost închis. Preşedintele Jimmy Morales a declarat că a fost declarată stare de urgenţă: „Credem că ar putea fi vorba de o devastare a cel puţin trei zone”. Este vorba despre cea mai mare erupţie din 1974, conform experţilor locali.

În total, aproape 1,7 milioane de persoane au fost afectate de erupţie, conform guvernului din Guatemala.

Stare de calamitate națională în trei departamente din Guatemala! Care este bilanțul tragediei... Se întâmplă ACUM! Aproape 20.000 DE SOLDAȚI, masați la granița cu Rusia! Toată lumea așteaptă reacția Moscovei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x