Comisia de Investigaţii, care gestionează faptele grave, îl acuză pe Navalni de calomnierea unui veteran din Al Doilea Război Mondial, care a apărut într-un clip video alături de alte personalităţi ruse pentru a-şi exprima sprijinul pentru reformele constituţionale care vor fi suspuse votului popular pe 1 iulie.
Reformele, alături de alte prevederi, ar permite preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate la Kremlin şi să fie preşedinte până în 2036, în loc de 2024. Criticii afirmă că reformele sunt echivalente unui puci constituţional.
Într-o postare pe o reţea de socializare din 2 iunie, Navalni i-a descris pe cei care au apărut în clipul video drept nişte lachei şi trădători fără conştiinţă.
Comunicatul Comisiei de Investigaţii afirmă că Navalni a distribuit remarcile calomnioase unui număr mare de oameni, iar această faptă este pasibilă de la o amendă de 1 milion de ruble (14.255 dolari) şi până la 240 de ore în muncă în serviciul comunităţii.
Investigaţia este încă în curs.
Un purtător de cuvânt al lui Navalni, Kira Iarmiş, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.
Navalni a acuzat în mod regulat autorităţile că se folosesc de investigaţii penale împotriva sa şi a aliaţilor săi pentru a-i împiedica activităţile, dar acestea neagă acest lucru.
Politicianul a fost împiedicat să candideze la preşedinţie în 2018 din cauza unei condamnări pentru delapidare.
Sursa : news.ro
Joe Biden şi Comitetul Naţional Democrat au atras în luna mai suma record de peste 80 de milioane de dolari pentru alege... Guvernul german cumpără o participaţie de 23% la compania farmaceutică CureVac, care lucrează la un vaccin destinat Covi...