Antena Căutare

Mexic: Autoritatile au donat 26 de magari pentru ca elevii sa poata ajunge la scoala

Ce faci cand nu exista suficiente autobuze pentru transportul scolarilor? Le inlocuiesti cu magari. Se intampla in Mexic, intr-o regiune extrem de saraca. Autoritatile guvernamentale au donat animalele, in conditiile in care copiii aveau de parcurs cate 5 kilometri zilnic pe jos pana la cea mai apropiata scoala.

Daca nu ai stii despre ce e vorba, ai crede ca ia lectii de calarie. O tradeaza insa ghiozdanul din spate. Una peste alta, copila merge in fiecare zi la scoala cu magarusul. Si nu e singura. Regiunea in care locuieste e una extrem de saraca, iar autoritatile locale nu si-au permis niciodata sa cumpere autobuze scolare pentru cei 26 de elevi din zona.

Asa ca magarusii sunt intr-adevar o solutie. Exista insa si conditii. Fiecare elev trebuie sa aiba grija de animalul lui.

In plus, nu exista nici un cost de transport. Parintii scolarilor trebuie totusi sa hraneasca magarii. Dar cum e o zona rurala, furajele nu sunt o problema. Autoritatile mexicane spera ca prin acest program sa reduca absenteismul in scolile din zonele sarace.

foto: cangomexico.com

Atac sinucigas in Turcia. Un mort si opt raniti... Copiii afghani, astazi: "De 11 septembrie n-am auzit, dar stim de Messi. Joaca la Barca!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x