Antena Căutare

Avertisment pentru calatoriile in Tunisia, lansat de MAE

MAE ii avertizeaza pe cei care intenţioneaza sa calatoreasca in Tunisia ca aceasta tara se confrunta in ultima perioada cu ample miscari stradale de protest, cu “epicentrul” in orasul Sidi Bouzid, situat la 280 de kilometri sud de Tunis, transmite Mediafax.


Potrivit MAE, manifestatiile s-au extins si la guvernoratele limitrofe Kairouan, Sfax si Sousse - din centrul tarii - precum si la guvernoratul Mednin, din sudul litoralului tunisian. Autoritatile au arestat persoane din randurile demonstrantilor si s-au inregistrat victime.

"Pentru siguranta cetatenilor romani aflati in Tunisia, Ministerul Afacerilor Externe recomanda sa manifeste atentie sporita cand se deplaseaza in locurile publice si sa evite prezenta in zone unde au loc manifestatiile", conform anuntului MAE.

De asemenea, ministerul recomanda ca deplasarile in interes turistic in Tunisia sa fie facute in grupuri organizate, evitandu-se pe cat posibil zona de la granita cu Algeria si zonele desertice, fara insotitori.

Pentru a evita situatiile neplacute care pot aparea in cadrul calatoriei in Tunisia, in special daca aceasta este facuta fara sprijinul unui operator turistic acreditat, este indicat sa fie accesat periodic site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Nu in ultimul rand, romanii care se deplaseaza in Tunisia, sau care sunt deja in aceasta tara, sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei de la Tunis.

sursa:Antena3.ro

Cetatenii UE ar putea calatori fara viza in Rusia din 2011... Pretul petrolului a atins maximul ultimilor doi ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x