- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a spus că există încă ”multe necunoscute” legate de virusul care se extinde rapid şi că ar putea fi nevoie de ”mult mai multe” fonduri, dar a refuzat să ofere detalii.
Malpass a cerut ţărilor să îşi coordoneze acţiunile la nivel regional şi internaţional, afirmând că viteza şi amploarea reacţiei va fi esenţială pentru salvarea de vieţi.
”Anunţăm astăzi un pachet iniţial pentru sprijin imediat, care va fi disponibil în sumă de până la 12 miliarde de dolari pentru a răspunde solicitărilor ţărilor de finanţare de criză, pentru nevoile imediate şi de asemenea pentru atenuarea impactului tragic al crizei”, a spus şeful BM.
”Ideea este să ne mişcăm rapid; este nevoie de rapiditate pentru a salva vieţi”, a afirmat Malpass în timpul unei teleconferinţe cu reporterii.
”Există scenarii în care ar putea fi nevoie de resurse mai mari. Ne vom adapta abordarea şi resursele în funcţie de nevoi”, a adăugat acesta.
Ţările sărace, cu sisteme de sănătate slabe, sunt cele mai vulnerabile în astfel de epidemii, a explicat şeful BM, dar experienţele anterioare cu Ebola şi alte epidemii au arătat că adoptarea rapidă a măsurilor corespunzătoare ar putea reduce transmiterea bolii şi salva vieţi.
Malpass a mai avertizat ţările să nu ia măsuri care să restricţioneze comerţul.
Banca Mondială a explicat că granturile, împrumuturile şi împrumuturile cu dobânzi scăzute, acordate rapid, vor ajuta ţările aflate în dezvoltare să ofere un acces mai bun la servicii de sănătate, vor întări supravegherea şi vor susţine intervenţiile serviciilor de sănătate publică, precum şi activitatea sectorului privat pentru a reduce impactul economic.
Circa 4 miliarde din aceste fonduri vor fi reprogramate de la alte instrumente ale băncii, au spus oficialii BM.
International Finance Corporation (IFC) va colabora cu băncile comerciale cliente pentru a extinde finanţarea comerţului şi liniile de capital circulant, în condiţiile în care ţările încearcă să obţină materialele necesare pentru a ţine sub control virusul.
IFC va mai colabora cu clienţii corporativi din sectoare strategice, cum ar fi cel al echipamentelor medicale şi al producătorilor de medicamente, pentru susţinerea lanţurilor de aprovizionare şi limitarea riscurilor de încetinire a activităţilor economice.
Sursa : news.ro
Junqueras iese din închisoare pentru a preda la universitate... Google îşi anulează cel mai important eveniment din 2020 din cauza coronavirusului...