Antena Căutare

Barack Obama le-a omagiat pe cele 26 de victime ale atacului de la scoala din Newtown

Lacrimi si doliu in micul orasel Newtown din statul american Connecticut. Duminica seara a avut loc o ceremonie de comemorare a celor 26 de victime, ucise cu sange rece la o scoala primara. Barack Obama a tinut un discurs extrem de emotionant, in care a tinut sa le aduca un omagiu celor ucisi, in majoritate copii, dar si profesorilor care au incercat sa ii apere. Acesta este al doilea cel mai sangeros atac comis la o institutie de invatamant din istoria Statelor Unite.

Politistii care au ajuns primii la scoala primara din Newtown, unde a avut loc masacrul, au fost primiti cu aplauze la ceremonia de comemorare a victimelor. Rudele supravietuitorilor i-au imbratisat pe cei care i-au salvat de la moarte sigura pe copiii lor.

Aparitia liderului de la Casa Alba i-a ridicat din nou pe oameni in picioare. Barack Obama, vizibil afectat de tragedie, i-a salutat pe cei prezenti in sala: “Am venit sa va ofer dragostea si rugaciunile intregii natiuni”.

Obama a tinut sa le multumeasca angajatilor de la scoala pentru comportamentul exemplar de care au dat dovada: “Cand pericolul a parcurs holurile de la scoala Sandy Hook, personalul nu a tresarit, nu a ezitat”.

Guvernatorul statului Connecticut a declarat ca atacatorul a intrat fortat in scoala primara. Potrivit medicului legist, toate victimele au fost impuocate cu o carabina.

Dar in mijlocul violentelor se afla povesti de curaj. Victoria Soto preda la clasa intai cand criminalul a intrat in sala ei. Fara sa ezite, invatatoarea de 27 de ani l-a confruntat pe tanar, ca sa-si salveze elevii.

Toti cei 20 de copii impuscati mortal aveau sase si sapte ani. Alte sase femei, printre care si directoarea institutiei, au fost ucise cu sange rece.

Dupa trei zile de zvonuri, politistii l-au identificat pe atacator. Este numele vehiculat in presa: Adam Lanza, in varsta de 20 de ani.

Zona de langa scoala a devenit un adevarat altar. Sute de flori, jucarii si lumanari au fost aduse de membrii comunitatii Newtown.

Inainte de comiterea masacrului, Lanza si-a ucis mama in propria casa, a luat trei dintre armele inregistrate pe numele ei si a pornit spre scoala primara. Politistii incearca sa faca lumina in acest caz si sa explice cum de s-a petrecut o asemenea tragedie intr-o comunitate unde a existat un singur caz de crima in ultimul deceniu.

Foto: Hepta

Mars pentru legalizarea casatoriilor gay, in Franta... Stare de alerta in Ecuador! Vulcanul Tungurahua a erupt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x