Antena Căutare

Belgrad: 10.000 de oameni au manifestat fata de arestarea lui Ratko Mladici

Aproape 10.000 de oameni au manifestat, ieri seara, la Belgrad, impotriva arestarii lui Ratko Mladici, fostul lider militar al sarbilor din Bosnia.



Partidul radical sarb, de orientare ultranationalista, si-a mobilizat adeptii din intreaga tara in sprijinul generalului Ratko Mladici.

Manifestantii au calificat arestarea lui Mladici drept "tradare" si au cerut demisia presedintelui Boris Tadici, care, in opinia lor, indeplineste ordine primite de la Washington si Bruxelles.

Daca Tadici ar fi destept, ar putea conduce tara asta, dar, fiindca nu e, n-o s-o mai conduca mult. In loc sa-l tina aici pe Mladici, ca expert pert militar, el vrea sa-l predea la Haga.

Desi organizatorii facusera apel la calm, mitingul a fost urmat de acte de violenta ale unor grupuri de tineri, probabil din galeriile echipelor sarbe de fotbal.

Aproape 40 de oameni au fost usor raniti iar polita a arestat peste 100 de persoane. Tulburarile au fost, insa, mult mai putin grave decat acum trei ani, dupa arestarea lui Radovan Karadzici, liderul politic al sarbilor bosniaci. Karadzici este, in prezent, judecat de Tribunalul Penal International de la Haga, unde ar putea fi trimis, astazi sau maine, si generalul Mladici.

Fiul acestuia a declarat, ieri, ca generalul "nu a avut nimic de-a face" cu masacrul de la Srebrenita, in care au fost ucisi mii de civili musulmani.



Citeste si Antena3

Foto:srebrenica-genocide.blogspot.com

FT: Grecia nu mai are voie sa-si incaseze taxele... AFP: Succesul artistilor romani, "un balsam pentru o tara corupta si saraca"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x