Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Bolnavii în fază terminală din New Jersey pot apela la ajutor medical pentru a muri

Adulţii bolnavi în fază terminală din New Jersey pot cere, începând de joi, ajutor medical pentru a muri, informează CNN.

Adulţii bolnavi în fază terminală din New Jersey pot cere, începând de joi, ajutor medical pentru a muri, informează CNN.

În luna aprilie, guvernatorul Phil Murphy a semnat legea care prevede în cazul bolnavilor în fază terminală ajutor medical pentru a muri.

Legea permite adulţilor cărora le-a fost dat un termen de viaţă de şase luni sau mai puţin să primească medicamente pe bază de reţetă.

În plus, legea prevede ca un medic sau psiholog să determine dacă pacientul are capacitatea mintală de a lua această decizie. Reţeta cuprinde medicamente pe care şi le administrează pacientul acasă.

„Să permitem oamenilor bolnavi în fază terminală să ia decizia de a-şi pune capăt vieţii este lucrul corect”, a spus Murphy într-un comunicat. Legea a fost votată la limită în Senat, iar cei care s-au opus se tem de efectele ei.

Senatorul republican Robert Singer a spus că „legea are multe ambiguităţi. Suntem îngrijoraţi privind opioidele şi nu avem încredere în medicii care prescriu opioide. Dar acum ne dorim să avem încredere în ei cu asta”.

Alte jurisdicţii în care este permisă sinuciderea asistată sunt: California, Colorado, Oregon, Vermont, Washington, Hawaii, Montana şi Districtul Columbia.

Versiuni ale legii au fost supuse votului autorităţilor din New Jersey din 2014, dar acum a fost pentru prima dată când ea a ajuns pe masa Senatului. Peste 19 alte state americane au în vedere legi pentru sinuciderea asistată.

Sursa : news.ro

Recomandari