Antena Căutare

Britanicii NU vor un tren care merge cu 360 km/h

In timp ce trenurile din Romania merg cu viteze foarte mica si fac ore intre diferite judete din tara, britanicii isi permit sa refuze proiectul HS2, adica o linie feroviara care ar urma sa circule cu viteze ametitoare, de 360 km/h, scrie The Telegraph.

Dupa ce ministerul Transporturilor a anuntat ca doreste sa lanseze un tren asemanator TGV-ului din Franta, expertii britanici spun ca o asemenea linie feroviara pot cauza deraieri si defectiuni cu efect catastrofal. Vitezele mari ar duce la o crestere a nivelului vibratiilor. Asta ar cauza deteriorarea rapida a suprafetei de rulare (sina) si la probleme ca deplasarile de terasament, conform unui specialist in traficul feroviar.


Profesorul Peter Woodward, unul dintre cei mai respectati experti in ingineria feroviara, a spus ca viteza foarte mare risca sa creeze "noi probleme" care "ar putea ameninta stabilitatea si siguranta trenului".

In prezent, cele mai rapide trenuri din Marea Britanie circula cu maximum 186 mile pe ora, circa 300 km/h.

Foto:skyscrapercity.com

FOTO! Sarkozy si Merkel, personaje de carnaval in Germania... Letonia nu vrea ca rusa sa fie a doua limba oficiala a tarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x