Antena Căutare

Campi Flegrei, vulcanul care ameninta viata de pe continentul european

Viata de pe continentul european ar putea fi complet distrusa in cazul eruptiei vulcanului Campi Flegrei din Italia. Ipoteza a fost facuta publica de oamenii de stiinta, dupa ce o serie de cutremure a avut loc in jurul orasului Napoli. Cercetatorii au descoperit ca seismele nu au fost provocate de Vezuviu, aflat in apropierea orasului, ci de unul dintre cei mai mari si mai periculosi vulcani din lume, Campi Flegrei.



O echipa de cercetatori a incercat sa foreze in zona ca sa afle mai multe amanunte despre activitatea vulcanului, insa actiunile oamenilor de stiinta au fost oprite de autoritatile din Napoli. Primarul localitatii se teme ca populatia ar putea fi panicata.

"Am putea avea de-a face cu ceva extrem de periculos. Daca asa stau lucrurile, atunci ne putem astepta la inca 60 de ani de neliniste, posibile cutremure si eruptii vulcanice. In aceste conditii trebuie sa aflam cat mai multe detalii despre acest vulcan", a declarat britanicul Chris Kilburn, unul dintre membrii echipei de cercetatori.

Centrul vulcanului Campi Flegrei este situat sub apele Golfului Napoli, langa localitatea Pozzuoli.

Foto: commons.wikimedia.org

WikiLeaks: Franta, campioana la spionaj industrial in Europa... Romania se afla pe locul 10 in topul FBI la capitolul infractiuni informatice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x