Antena Căutare

Ce s-a întâmplat cu iahtul oligarhului rus Alişer Usmanov, care se adăpostea în lux, în Europa. Germanii nu l-au iertat

Iahtul în valoare de 600 de milioane de dolari, care aparține oligarhului rus Alişer Usmanov, a fost confiscat de autorităţile germane în portul Hamburg, anunţă Reuters. Iahtul Dilbar se afla în şantierul companiei de construcţii navale Blohm+Voss pentru lucrări de reamenajare.

Iahtul Dilbar și imagine ilustrativă cu un reprezentat al poliției germane Galerie
Iahtul Dilbar și imagine ilustrativă cu un reprezentat al poliției germane | Hepta/Shutterstock

Usmanov, unul dintre cei mai bogați ruși - apropiat al lui Vladimir Putin - a cumpărat vasul de lux în 2016, cu 600 de milioane de dolari, de la constructorul german Lurssen, care a construit iahtul în mai mult de 52 de luni. Iahtul de 15.917 tone are în mod normal un echipaj de 96 de persoane.

Iahtul oligarhului rus Alişer Usmanov, confiscat de autoritățile germane, are 12 apartamente

Vasul are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, două locuri amenajate pentru aterizarea elicopterelor, o saună, un salon de înfrumuseţare şi o sală de sport, precum şi 12 apartamente pentru eventualii oaspeţi.

Iahtul este lung de 82 de metri, piscina are 15 metri lungime, cântărește 2800 de tone și atinge o viteză maximă de 34 de km /h. Costurile de construcție sunt estimate la 87 milioane de euro, scrie Spiegel. Jurnaliștii ucraineni au publicat o listă cu porturile în care se află iahturile oligarhilor ruși, cu o zi înainte de anunțul autorităților germane, potrivit Libertatea.

De asemenea, Rusia are parte de sancțiuni din partea mai multor țări și companii, pe foarte multe paliere. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse cât mai curând.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă insistent cetăţenilor români să evite călătoriile neesenţiale în Federaţia Rusă, iar celor care se află temporar în această ţară să ia în considerare să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse cât mai curând, prin intermediul zborurilor comerciale încă disponibile.

MAE afirmă, într-un comunicat, că, după cum este cunoscut, ca urmare a escaladării conflictului armat din Ucraina, România a decis, la 26 februarie 2022, închiderea spaţiului său aerian pentru toate aeronavele înregistrate în Rusia, ulterior măsura fiind adoptată la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. În aceste condiţii, şi companiile aeriene europene şi-au suspendat zborurile spre şi deasupra teritoriului Federaţiei Ruse, potrivit news.ro.

Citește și: Cine sunt cei 8 militari morți în urma prăbușirii unui elicopter și a unei aeronave MIG-21 în Constanța. Mesajul MApN

Apple și-a retras toate produsele de pe piața din Rusia încă de săptămâna trecută

Producătorul de telefoane iPhone, computere Mac și tablete iPada anunțat că a luat măsuri pentru a limita accesul la servicii digitale, precum aplicația de plată Apple Pay.

"Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile către canalul nostru de vânzări din ţară. Apple Pay şi alte servicii au fost limitate. RT News şi Sputnik News nu mai sunt disponibile pentru descărcare din App Store din afara Rusiei", a transmis Apple.

Citește și: Ministrul Educaţiei a semnat un ordin care permite înscrierea în învăţământul românesc a tuturor copiilor şi tinerilor refugiaţi

Decizia radicală a producătorul de telefoane iPhone, computere Mac și tablete iPada a venit după ce guvernul ucrainean a cerut, în urmă cu aproximativ o săptămână, să nu mai perimită accesul rușilor la App Store și să nu mai vândă produse în țara condusă de Vladimir Putin. Află ce alte sancțiuni au mai fost impuse pentru Rusia.

Citeşte şi: Ion Țiriac, discurs alarmant în plin război: „Când o începe Putin să spună ‘România și Polonia’… Suntem foarte aproape!”. Cum a fost la un pas să se întâlnească cu președintele Rusiei

Notre-Dame din Paris şi catedralele din întreaga Europă vor bate clopotele, joi, timp de şapte minute, pentru Ucraina... Lista companiilor care au părăsit piața rusă, după invazia în Ucraina. Aproape o sută de mărci și companii globale se re...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x