Antena Căutare

"Moartea nu este sfârşitul vieţii!" Ţara unde cei morţi din cauza COVID-19 sunt trecuţi pe lista celor recuperaţi. „Nu mai sunt contagioşi”

Conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins, în Chile sunt raportate peste 7500 de cazuri de coronavirus, 82 de decese şi peste 2300 de persoane care s-au recuperat. Un aspect însă a atras atenţia multor persoane.

"Moartea nu este sfârşitul vieţii!" Ţara unde cei morţi din cauza COVID-19 sunt trecuţi pe lista celor recuperaţi. „Nu mai sunt contagioşi”
"Moartea nu este sfârşitul vieţii!" Ţara unde cei morţi din cauza COVID-19 sunt trecuţi pe lista celor recuperaţi. „Nu mai sunt contagioşi” | Hepta

Potrivit ministrului Sănătății, Jaime Manalich, pacienţii care au murit din cauza noului coronavirus sunt trecuţi la persoane recuperate deoarece „nu mai sunt contagioşi”.

„Avem 892 de pacienţi care nu mai sunt contagioşi şi îi includem la recuperaţi. Aceştia sunt persoane care şi-au completat perioada de 14 zile de la diagnosticare sau care din păcate au decedat”, a adăugat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Nu se ştie de când Chile a început să includă persoanele decedate în numărul celor recuperate, dar acestă metodă de calcul ar fi fost adoptată după consultări cu OMS, susţine guvernul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a emis încă un punct de vedere.

Ultima oră! Încă 6 decese din cauza coronavirusului, în România! Bilanțul a crescut la 357 de morți!

Chile și-a închis granițele în martie și o mare parte a capitalei chiliene, Santiago, a fost plasată în carantină. Școli și diverse zone publice, inclusiv mall-uri și cinematografe, precum și cele mai multe servicii neesențiale au fost închise.

Luni, Manalich a avertizat că este necesară „prudență și înțelepciune” în aplicarea restricțiilor.

„Carantinizarea unui loc în care locuiesc diverse persoane în câțiva metri pătrați nu este doar un sacrificiu care generează traume și riscuri enorme pentru sănătate, în special pentru sănătatea mintală și violența intra-familială. Este un instrument care produce o schimbare de o asemenea amploare în libertatea de mișcare a oamenilor, încât trebuie folosită cu mare grijă, prudență și înțelepciune.", a spus el.

Numărul contaminărilor cu covid-19 scade a patra zi consecutiv în Germania; bilanţul creşte cu 2.082 de cazuri şi cu 170 de morţi

Paul McCartney învinuieşte pieţele „medievale” din China pentru răspândirea coronavirusului... Catedrala Notre-Dame, în pericol! Cum arată, la un an de la incendiu! S-a luat o pauză de la lucrări! Galerie foto  ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x