Antena Căutare

Confruntari violente la Atena: Politia foloseste gaze lacrimogene impotriva manifestantilor

Politia elena a folosit joi seara gaze lacrimogene impotriva manifestantilor stransi in fata Parlamentului si Ministerului de Finante.

Grecia se confrunta cu o criza economica fara precedent, ceea ce a determinat guvernul sa impuna o serie de masuri de austeritate, denuntate de populatie.

Bruxelles-ul spera sa ajunga la un acord cu Fondul Monetar International (FMI) si cu autoritatile de la Atena pana vineri seara in privinta ajutorului multilateral pentru Grecia, urmand ca in acest weekend sa aiba loc o reuniune a ministrilor de finante din Zona euro.

Franta si alte state europene ar dori ca reuniunea sefilor de stat si de guvern din UE in care se va decide acordarea ajutorului de urgenta pentru Grecia, prevazuta in jurul datei de 10 mai, sa aiba loc mai devreme, respectiv in 7 sau 8 mai.

In final, Grecia ar putea sa aiba nevoie de circa 100 miliarde de euro pentru o perioada de trei ani, in loc de 45 de miliarde, suma prevazuta pana acum.

Premiera in UE: Valul islamic, interzis in Belgia... Catastrofa in Golf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x