Antena Căutare

Coreea de Sud: Vom bombarda Nordul, daca ne ataca din nou

Coreea de Sud s-a saturat de problemele pe care i le face Nordul si a anuntat ca va lansa avioanele pentru a bombarda Coreea de Nord, daca Phenianul indrazneste sa-i atace din nou. Declaratia a fost facuta vineri de Kim Kwan-jin, noul ministrul al Apararii al Coreei de Sud.

"Daca inamicul ne ataca din nou teritoriul si oamenii, ne vom asigura ca inamicul nu ne va mai provoca vreodata", a spus Kim Kwan-jin, in cadrul ceremoniei de confirmare a sa in functie, din Parlament.

Insa, publicatia LA Times se indoieste ca presedintele Lee Myung-bak se va putea opune cu vehementa declarata sau ca macar doreste acest lucru, avand in vedere ca sud-coreenii au raspuns doar cu 80 de obuze, dupa ce Coreea de Nord a tras 170 in cadrul atacului din 23 noiembrie.

O agentie de presa sud-coreeana a relatat vineri ca nord-coreenii au acum 5.200 de rachete capabile sa loveasca Seoul, cu 100 mai multe decat se stia pana in prezent.

Presedintele sud-coreean Lee Myung-bak a acceptat demisia fostului ministru al Apararii, Kim Tae-young, dupa atacul din noiembrie asupra micii insule sud-coreene Yeonpyeong.

Patru oameni, intre care si doi civili, au murit si alti 18 au fost raniti, dupa ce Coreea de Nord a lansat 80 de obuze asupra insulei.

Summit-ul OSCE, incheiat cu un esec: Conflictele inghetate din fostul spatiu sovietic, in suspans... Wikileaks: Sarkozy l-a luat de guler pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, in timpul crizei din Georgia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x