Antena Căutare

Coronavirusul se transmite de la mamă la făt. Studiile au arătat că în timpul sarcinii mama își poate infecta copilul

În timpul sarcinii, mama bolnavă de coronavirus își poate infecta bebelușul. Este rezultatul unui studiu făcut de mai mulți cercetători chinezi, care au arătat că nu poate fi exclus riscul de transmitere a bolii infecţioase Covid-19 de la mamă la copil.

Coronavirusul se transmite de la mamă la făt. Studiile au arătat că în timpul sarcinii mama își poate infecta copilul
Studiu. Coronavirusul se transmite de la mamă la făt. | Hepta

O echipă de oameni de ştiinţă din China a concluzionat că nu poate fi exclus riscul de transmitere a bolii infecţioase COVID-19 de la mamă la copil în timpul sarcinii, cu toate că nu există o dovadă directă care să indice posibilitatea de contagiere în acest mod.

Studiu al cercetătorilor chinezi pe nou-născuți din Wuhan

Concluzia cercetătorilor chinezi se bazează pe un studiu asupra cazurilor a patru nou-născuţi, publicat în European Respiratory Journal. Copiii născuţi în oraşul Wuhan din China au fost aduşi pe lume prin cezariană şi au prezentat simptome uşoare, care nu au necesitat tratament la terapie intensivă.

Citește și:

Bebelușii din Timiș, depistați pozitiv cu Covid-19, ar fi fost infectați de asistente. Mamele lor nu sunt bolnave de coronavirus

Autorii studiului admit însă că nu există dovezi directe ale transmiterii verticale intrauterine, infecţii transmise prin placentă, în cele patru cazuri. Autorul principal al cercetării, doctor Zhi-Jiang Zhang de la Universitatea din Wuhan, a declarat: "COVID-19 este extrem de contagioasă, iar studiul nostru sugerează că transmiterea intrauterină nu poate fi exclusă, dar că prognosticul este bun atât pentru femeile însărcinate cât şi pentru nou-născuţi".

Bebelușii "studiați" s-au născut între decembrie 2019 și martie 2020

Zhang şi colegii săi au studiat cazurile a patru bebeluşi care s-au născut între decembrie 2019 şi martie 2020, trei dintre ei fiind separaţi de mame la naştere şi se aflau în izolare când au apărut simptomele. Doi dintre copii au avut febră, unul a prezentat probleme respiratorii, iar altul a prezentat tuse. Unul dintre cei patru nu a avut simptome. Toţi cei patru nou-născuţi au beneficiat de tratament de susţinere.

Citește și:

Nelu Tătaru, despre situaţia de la maternitatea din Timişoara: „Am cerut retestarea! Să sperăm că este un test fals pozitiv”

Pe baza concluziilor, cercetătorii consideră că riscul de infectare prin alte modalităţi decât transmiterea intrauterină sunt reduse, în pofida faptului că nu au fost identificate urme ale virusului în lichidul amniotic sau sângele din cordonul ombilical.

Echipa a menţionat că nu poate fi exclusă posibilitatea ca nou-născuţii să fie infectaţi în spital la scurt timp după naştere, deşi controalele stricte pentru prevenirea contagierii implementate în timpul naşterii reduc riscul de infectare intraspitalicească.

François Hollande aduce un omagiu personalului azilelor de bătrâni după moartea tatălui său, un fost medic... Record negativ în Suedia! Peste 100 de morți de COVID-19 în doar 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x