Live acum
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Turcia, 24 de ore sub dărâmături: Tatăl și-a protejat soția, iar ea și-a acoperit fetița de doi ani. Au fost găsiți după 24 de ore: "Tati! Tati a murit?"

O fetiță de doi ani a fost găsită de salvatori sub dărmâmături, protejată de corpul mamei sale, după seismul care a devastat Turcia. La rândul său, femeia a fost ținută în brațe de soț. Copila și părinții ei erau îngropați la câțiva metri sub zidurile dărâmate ale casei în care locuiau. Mama și fiica au fost recuperate în viață. "Tati a murit?!"

Fetița de doi ani, găsită în viață, sub dărmânături, în Turcia

Captură video

Salvatorii au auzit strigătele mamei fetei. Tânăra și fiica sa erau îngropate la câțiva metri adâncime în moloz. Mama își ținea copilul în brațe, ca să îl protejeze, notează observator.tv.

”Vă rog, repede, nu mai pot rezista. Salvați-o, în numele lui Allah! Pot vedea lumina. Uitați, vă fac cu mâna”, a strigat mama fetiței.

Din nefericire, soţul femeii a murit după ce şi-a protejat, cu propriul corp, soţia şi fiica. Nu a supravieţuit nici al doilea copil al familiei, un băiat. Salvatorii din oraşul Elazig au reuşit, totuşi, să scoată de sub dărâmături zeci de supravieţuitori. Cu unii au vorbit, ore în şir, la telefon, pentru a-i ajuta să reziste.

Bilanțul cutremurului din Tucia: 31 de morți și peste 1500 de răniți

Bilanţul cutremurului devastator din Turcia a ajuns la 31 de morţi şi peste 1500 de răniţi. Zeci de clădiri au fost puse la pământ. De mai bine de 24 de ore, salvatorii muncesc fără odihnă pentru a-i recupera în viaţă pe cei prinşi sub dărâmături.

Au scos până acum, de sub dărâmături, 45 de oameni, printre ei - mulţi copii. Seismul a fost urmat de sute de replici, unele de magnitudine peste 4. În România, cetăţenii turci se roagă pentru rudele de acasă.