De Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică: "Sincer, răbdarea s-a terminat!"

Coreea de Nord a lansat marţi o rachetă balistică, iar aceasta a căzut în Marea Japoniei, a anunţat armata sud-coreeană. Această ”rachetă balistică neidentificată” a fost lansată de la o instalaţie din apropiere de Banghyon, în Banghyonul de Nord, o provincie situată în vestul ţării, a anunţat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Coreea de Nord a lansat marţi o rachetă balistică, iar aceasta a căzut în Marea Japoniei, a anunţat armata sud-coreeană. Această ”rachetă balistică neidentificată” a fost lansată de la o instalaţie din apropiere de Banghyon, în Banghyonul de Nord, o provincie situată în vestul ţării, a anunţat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Racheta a căzut în Marea de Est, denumirea coreeană a Mării Japoniei, se arată în comunicat. Ea ar fi căzut în zona economică exclusivă japoneză, adică la mai puţin de 200 de mile marine de coastele Japoniei, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului japonez al Apărării pentru AFP.

Acest tir a avut loc de Ziua Naţională americană şi la câteva zile după întâlnirea, vineri, între preşedintele american Donald Trump şi noul preşedinte sud-coreean Moon Jae-in, în care cei doi au evocat ameninţarea nord-coreeană.

În cursul discuţiilor sale, la Washington, cu preşedintele sud-coreean, Trump a îndemnat la ”o reacţie hotărâtă” în faţa regimului nord-coreean. ”Perioada răbdării strategice faţă de regimul nord-coreean a eşuat. Sincer, răbdarea s-a terminat”, a declarat Trump.

Ultimele știri